ООН: "Ислямска държава" в Либия е пуснала корени извън Северна Африка

3543
ООН: "Ислямска държава" в Либия е пуснала корени извън Северна Африка

Заплахата от страна на терористичната групировка "Ислямска държава" в Либия се е разпространила извън пределите на Северна Африка, се казва в доклад на ООН.

Бойци на ислямистката групировка в Либия представляват все по-голяма заплаха както за самата страна, така и за цяла Северна Африка и в други региони. Това заяви специалният представител на генералния секретар на ООН в Либия Мартин Коблер на заседание на СС на ООН. Той припомни, че преди две седмици, на 17 февруари, Либия отбеляза петата годишнина от революцията през 2011 г. , сложила край на управлението на Муамар Кадафи, предаде ТАСС, цитирана от БГНЕС.

Има ли горива на "Ислямска държава" у нас - да излезем с конспиративна теория

Вчера в онлайн медийното пространство се появи новината, че до България стигат горива на терористичната групировка "Ислямска държава" (...

По думите му продължаващият пет години "политически и военен вакуум" в страната води до това, че терористични организации и организираната престъпност "пускат дълбоки корени" там. Създаването на правителство на националното единство се предвижда в Либийското политическо споразумение, което бе подписано на 17 декември 2015 г. в мароканския град Схират.

Създадения в рамките на споразумението президентски съвет, вече предаде на парламента състава на правителството, но гласуването, предвидено за 22 февруари се провали. Коблер заяви, че ако депутатите в Тобрук не приемат положително решение до началото на другата седмица, той ще свика нов кръг на междулибийския диалог за определяне на по-нататъшни стъпки.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com