Пхенян: Атаката на САЩ в Сирия е непростима акт на агресия

3094
Пхенян: Атаката на САЩ в Сирия е непростима акт на агресия
Снимка: Getty Images / Guliver

Правителството на Северна Корея смята, че въздушните удари на САЩ в Сирия са „непростим акт на агресия“. Това било и доказателство, че ядрената програма на Пхенян трябва да продължи, предадоха държавните медии.

Това са първите коментари от страната на фона на глобалния конфликт между Щатите и Русия заради намесата в Дамаск.

И Белгия се оттегля от коалицията на САЩ в Ирак и Сирия

Белгийските власти обявиха изтеглянето на своите бойци, участващи в операциите на международната коалиция, оглавявана от САЩ, срещу тер...

"Ракетна атака на САЩ срещу Сирия е непростим акт на агресия срещу суверенна държава и ние силно го осъждаме", пише информационна агенция KCNA, цитирайки неназован говорител на външното министерство.

"Реалността на днешния ден показва, че ние трябва да застанем срещу властта със сила. Доказвано е милиони пъти, че решението ни да укрепим нашата ядрена програма е правилен избор“, казва се още в изявлението.

"Наперен като суперсила, САЩ се изправя само срещу страни без ядрени оръжия. Ще подсилим нашата самостоятелна отбранителна мощ по различни начини, за да се справим с все по-засилващите се актове на американска агресия“, твърди говорителят.

Според политическите анализатори действията в Сирия съдържат ясното послание и за Пхенян, че САЩ не се страхува да упражни военната си сила. Американският президент Доналд Тръмп неотдавна заплаши с едностранни действия, ако Пекин не успее да ограничи оръжейната програма на своята съседка.

Русия: Няма следи от химическо оръжие в Шайрат

Десетки хора са били на военното летище Шайрат в Сирия след нападението от страна на САЩ, но не са намерени следи от химическо оръжие. ...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com