Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

В московска болница при изписване пробутали на роднините друга баба

21 декември 2020, 15:56 часа • 1587 прочитания

Департаментът по здравеопазване в Москва извършил проверка след съобщения в медиите, че възрастни пациентки са сгрешени при изписване от столична болница.

Пресслужбата потвърдила гафа и пояснили, че служителят в болницата, оформил хоспитализацията на двете възрастни жени, сгрешил техните документи поради външната прилика на пенсионерките, техните диагнози и трудното самоидентифициране.

„В резултат от болницата е изписана жена с документите на другата пациентка. Провинените служители, допуснали небрежността, са уволнени. Главният лекар на болницата се срещнал с роднините и им поднесъл извинения за създадената ситуация” – се казва в съобщението.

По-рано в Тelegram-канал се появи информация, че възрастна жена е лекувана в болницата „Братя Бахрушини”, а след това в болница за ветерани от Великата отечествена война. След изписването тя е откара до дома й, но семейството не познало жената. Установило се, че тяхната роднина, чийто паспорт бил в тази пациентка, вече била починала. Самата жена нищо не могла да обясни, защото се водела на отчет в психодиспансер.

Превод: Ганчо КАМЕНАРСКИ

Ганчо Каменарски
Ганчо Каменарски Отговорен редактор
Новините днес