История на най-могъщия орден в света е в нов сериал по Viasat History: „Тайната история на рицарите тамплиери“

10461
История на най-могъщия орден в света е в нов сериал по Viasat History: „Тайната история на рицарите тамплиери“
Снимка: Viasat World

Viasat History разкрива тайните на най-мистериозния и могъщ рицарски орден от Средновековието: Орденът на рицарите тамплиери.

От издигането им до небесата до пропадането им в пламъците на ада. От ритуалите и традициите на средновековното рицарство, през невероятната кампания срещу тях до предполагаемото им тайно спасение, както и наследството им, останало по Светите земи и на Европейския континент.

Пленяваща документална поредица в три части с премиера по Viasat History в понеделник, 23 ноември от 23:00 часа разплита мистериозната история на рицарите тамплиери. Чрез ексклузивен достъп до „Тайните архиви на Ватикана“, експерти разкриват изобилната митология, създадена около тях, както и новооткрити исторически факти и непубликувана досега информация.

The Secret Story of The Knights Templar проследява рицарите тамплиери, известни със своите отличителни бели мантии с червен кръст, своята смелост в лицето на смъртта по време на кръстоносните походи.

Рицарите тамплиери са създадени като специален религиозно-военен орден от Хуго де Пайен в традицията на средновековното рицарство и благодарение на пряка връзка с краля и папата, което ги отличава от други рицарски ордени като Хоспиталиерите и Малтийският орден, например. Този документален сериал за пръв път пресъздава като се впуска дълбоко във връзката между събитията и историческия контекст, в който първоначалната цел на тези рицари е била да защитават поклонниците в пътуванията им до Йерусалим, след победата на кръстоносците в Първия кръстоносен поход.

В хода на три хвърлящи светлина епизода проследете развитието на Тамплиерите до върховна власт и превръщането им в обект на безпрецедентна кампания на омраза, целяща да ги дискредитира до степен на безчовечност чрез неописуеми обвинения в преклонение пред дявола и други престъпления.

В продължение на два века рицарите са измъчвани, убивани, изгаряни на клада и в крайна сметка изличени от лицето на Земята. Тайните и загадките на техния възход и падение ще бъдат внимателно реконструирани в точен преразказ на историческите записи, с пътуване във времето след унищожаването на Ордена.

Сред експертите в поредицата са:

  • Барбара Фрале, италиански палеограф и автор, която работи в Архива на Ватикана, автор на многобройни книги, посветени на изучаване на историята на рицарите тамплиери
  • Франко Кардини, историк, учен и писател, специализиран в изучаването на Средновековието.
  • Ален Демуржер, френски историк и водещ специалист по история на Рицарите тамплиери и кръстоносните походи, история на религиозните ордени и франската държава в края на средните векове
  • Марина Монтесано, професор по средновековна история в DICAM – Университета в Месина и Факултета по философия в университета Сан Рафаеле Вита-Салуте. Носител на награда Lila Wallace от 2000 г.

 

„Тайната история на рицарите тамплиери“ дебютира по Viasat History в понеделник, 23 ноември, от 23:00 часа и ще се излъчи в три поредни вечери (23-ти, 24-ти и 25-ти ноември). Маратон: на 29 ноември, неделя, от 15:50 часа.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com