Ватиканът, Османската империя, Истинската война на тронове

28640
Ватиканът, Османската империя, Истинската война на тронове
Снимка: Viasat World

Най-добрият канал за история на стария континент VIASAT HISTORY ще представи три големи теми от световната история през февруари. Документалният филм „Ватиканът – вечният град на папите“ дебютира първи на 7 февруари, неделя, в 22:00 часа.

Впечатляващият като кинематографски качества „Възходът на империите: Османската империя“, разказан от познатия ни като Тивин Ланистър от Game of Thrones актьор Чарз Данс, е в шест части, с премиера на 15 февруари – всяка делнична вечер от 22:55 часа.

На 7 февруари, неделя, пък се завръща и „Истинската война на тронове“ – разказ в три поредни недели от 17:00 часа за бурните векове на формирането на Европа, по реални събития, вдъхновили по-късно ТВ хитове като „Бялата кралица“, „Династията на Тюдорите“ и – разбира се – Game of Thrones.

Ватиканът - вечният град на папите

Събота, 7 февруари, в 22:00 ч.

Брой епизоди: 1 x 60 мин.

Ватиканът е започнал като обикновена гробница и в рамките на 2000 години се превръща в универсален символ на християнството. Днес е един от най-посещаваните музеи в света с безценни колекции от произведения на изкуството, ръкописи и други артефакти.

Показваме как църквата, дворецът и околните сгради и градини се разширяват във времето, ръководени от импулса на проницателни папи. Това е история, в която религията, политиката и науката се срещат, за да утвърдят религиозния авторитет и да служат като духовен репер. С помощта на историци, които дешифрират богатата колекция от архиви и ръкописи и следвайки реставрации и скорошни разкопки, "Ватиканът" ще разкрие нови тайни и ще разкаже вълнуваща историческа сага.

Възходът на империите: Османската империя

Разказан от актьора Чарз Данс (Game of Thrones, The Crown, Gosford Park)

Започва в понеделник, 15 февруари, всяка делнична вечер в 22:55 ч.

Брой епизоди: 6 x 60 мин.

Това е историята за произхода на султан Мехмед II и възхода на Османската империя от епичната обсада на Константинопол до падането му през май 1453 г. Историята започва през 1451 г., когато император Константин XI управлява Източната Римска империя.

Столицата Константинопол и малкото предни постове са всичко, което е останало от някога могъщата империя на 1100 години. Османците, водени от султан Мурад II, са дългогодишни врагове на римляните.

Когато Мурад II умира през 1451 г., на 19-годишна възраст синът му Мехмед II става най-младият султан на процъфтяващата империя. Дългогодишната му мечта е да превземе Константинопол - новия Рим, и да използва завоеванието, за да създаде световна империя.

Истинската война на тронове

От 14 февруари, всяка неделя в 17:00 ч.

В бурните векове на формирането на ранна Европа, жадни за власт семейни династии се борят за господство над континента. Те минават с кръв и меч през бойните полета - но истинските войни са сложни, лични борби за власт, водени тайно.

Зад каменните стени на замъците живее цял свят на стратегически съюзи, прелюбодейства, заговори, измами и убийства. Безмилостни интриги разкъсват много от легендарните семейства и определят начина, по който те управляват своите империи. В играта на власт и завоевания нищо не е немислимо, защото онези, които са коронясани в светлина, скоро изчезват в сенките.

Епичните борби не спират през вековете и засягат поколения и все още ни вълнуват - достатъчно е да си спомним безбройните филми и сериали по темата като "Династията на Тюдорите" и, разбира се, телевизионната сензация Game of Thrones. Открийте как жаждата за власт и човешките страсти определят формирането на европейските нации.

Viasat History съживява историята с увличащи документални предавания, един свеж и модерен поглед към историята. ТВ каналът отвежда зрителите на пътешествие през времето с интелектуални и задълбочени програми, които едновременно развличат и провокират умовете им. Фокусът пада върху европейската история, като разкрива тайни от миналото и обяснява как то ни определя днес. За пълната програма на канала следете www.viasathistory.bg

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com