Здравко Василев: Приморско е като първата любов - остава за цял живот

42586
Здравко Василев: Приморско е като първата любов - остава за цял живот
Снимка: Здравко Василев

С приближаването на летния сезон решихме да се свържем със Здравко Василев, за да разберем как се подготвя града за него и какво можем да очакваме тази година. Ето какво ни сподели той:

Здравей, Здравко! Летния сезон e на прага и предполагам Приморско се подготвя за първите туристи?

Здравей! Да! Май месец е изключително динамичен и натоварен за всички, които са ангажирани в сферата на туризма. За втори път ще посрещнем летния сезон в една необичайна обстановка с много неизвестни и редица предизвикателства. Но Приморско и Китен следват максимата "дефекта в ефект". На територията на двата града се реализират редица смели инфраструктурни проекти, които приятно ще изненадат нашите гости. Същия ентусиазъм за създаване на един по-добър продукт виждам и в колегите хотелиери, ресторантьори. Това е възхитително и обнадеждаващо!

В разговори с теб си споделял за предимствата на климата в Приморско и как района трябва да бъде център за здравния и рекреационен туризъм. Какви са възможностите за такъв тип туризъм по време на пандемия?

Безкрай са предимствата в целия регион на южното черноморие и Странджа, както за активна почивка, така и за пост-ковид лечение. Благоприятният климат, специфичните свежи ветрове, горите с безкрайните маркирани пътеки, липсата на индустриални замърсители, наличието на модерни бази за отдих и още редица предпоставки,  превръщат целия район в съвършеното място за лечение и възстановяване. Представи си всичко това, съчетано и с все още пустите плажове на Приморско и Китен, се оказва, че МАЙ е месец за море!

Ти предлагаш разходка с лодка от пристанището в Приморско до няколко дестинации. Кои са те и какви са плановете ти за реализация на този вид атракция тази година?

Кратките морски разходки се наложиха и са все по-търсени от нашите туристи. Все още девствените брегове, красивите заливи и зашеметяващите изгреви и заливи си заслужават да бъдат видяни. Всичко това, заедно с беседата на капитана за минали славни времена и трагични морски истории, прави преживяването наистина незабравимо. Препоръчвам горещо тези приключения, а ако имате късмет може и аз да бъда вашия капитан и гид.

Кое е онова, което кара хората да посещават Приморско всяка година?

Здравко Василев: Хората се връщат отново и отново на нашето море, водени от шовинизъм, носталгия и добрите цени

Здравко Василев e познат сред широката публика като първия победител в риалити предаването "Биг брадър" (2004-2005г.), а за жителите на...

Наскоро чух най-изумителното обяснение на този въпрос – Приморско е като първата любов. Тя остава за цял живот! Всяка среща е вълнуваща, всяко докосване е изгарящо, всяка раздяла е обещание за завръщане.

Къде препоръчваш да отседнат туристите в Приморско и Китен ?

Избора и в двата града е богат. От високо категорийни нови хотелски комплекси до спретнати частни квартири. Цените са повече от атрактивни. Аз лично предпочитам малките семейни хотелчета с онази топлина и обстановка, където се чувстваш като у дома.

Здравко Василев: Хората се връщат отново и отново на нашето море, водени от шовинизъм, носталгия и добрите цени

Здравко Василев e познат сред широката публика като първия победител в риалити предаването "Биг брадър" (2004-2005г.), а за жителите на...

Приморско, ул. Лилия 8, Хотел "Лилия 1"


Ти самият правиш страхотни снимки на града , а напоследък виждам , че споделяш и снимни с дрон. От кога се занимаваш с това и какво те вдъхнови?

Повече от 20 години фотографията ми е хоби. Социалните платформи просто дават по-широк и лесен начин за споделяне на някои добри кадри. Морето е причината и повече от вдъхновение човек да иска да запази красивите миговете завинаги. С динамичното развитие на „летящите апаратчета“ реших да се пробвам. Допадна ми и се радвам, че кадрите се оценят, споделят и съм дал пълен достъп до моите снимки, защото какво по-хубаво от това любовта ти към хобито да е полезно на повече хора.

Приморско - райски курорт, който посрещна стотици хиляди туристи и това лято

Приморско е се оказа идеалното място за лятната ваканция на море на стотици хиляди и това лято. Изпълнения с изненадваща атмосфера гра...

Кои са най-важните условия за една добре прекарана почивка на морето?

Нищо повече от това да попаднеш на точното място и да бъдеш с правилните хора! Аз избрах Приморско преди много години и до сега не съм оставал разочарован!

 

Интервю на Илиана Симеонова

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от СЕМЕЙНИ ЗАБАВЛЕНИЯ - #ВКЪЩИ:

Дълбините на Австралия, Шотландия: новата дива природа и Скритият вулкан по VIASAT NATURE

Проф. Бетани Хюз се завръща по Viasat History със Съкровищата на БЪЛГАРИЯ и още

Домина, Мърдок, Мис Скарлет и херцогът – най-нови сезони по EPIC DRAMA

Австралийски търсачи на сапфири и Реставраторите от Долината на ръждата отново по VIASAT EXPLORE

Дивите ирландски острови и мечки в Трансилвания по VIASAT NATURE

Тайните на древните мъртъвци и Военни истории по VIASAT HISTORY

Epic Drama представя МЕГРЕ в две завладяващи криминални истории в Париж от 50-те години

TV1000: Кунг Фу Панда, още анимации и седмица комедия след седмица на Спилбърг

Домина, Скарлет, Мегре и още по EPIC DRAMA

Топ летци, екстремни дърводелци и лов на съкровища по VIASAT EXPLORE

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com