Давид Сасоли: Имаме обща съдба със Северна Македония (ВИДЕО)

3002
Давид Сасоли: Имаме обща съдба със Северна Македония (ВИДЕО)
Снимка: Европейски парламент

Бъдещето е в наши и във ваши ръце. Нека не губим надежда, защото Европейският съюз има нужда да работи заедно със Северна Македония за нейното пълноправно членство в Евросъюза и участието ѝ в изграждането на нова Европа. Това заяви днес в Скопие председателят на Европейския парламент Давид Сасоли, предава БГНЕС.

Според Европейския парламент, Европейския съвет и Европейската комисия, Северна Македония е подготвена да започне преговори за присъединяване и изрази надежда, че малкото държави, които имат резерви по този въпрос, ще успеят да преодолеят съмненията си, съобщи МИА.

Давид Сасоли отива в Скопие с послание: "Останете на европейския път"

Първото официално пътуване на председателя на Европейския парламент Давид Сасоли извън Европейския съюз ще бъде в Северна Македония, съ...

„Имаме обща съдба и не е достатъчно една малка блокада да отклони вниманието от вас”, заяви Сасоли. Целта на всички е Северна Македония да стане част от Европейския съюз. Ясно е, че има разочарование, но трябва да имаме повече доверие и надежда, смята председателят на Европарламента.

Той призова младите хора да не се отказват от европейското си бъдеще.

В Twitter Сасоли направи видеообръщение до гражданите на Северна Македония и Албания. В него той съобщи, че няколко седмици след официалното си посещение в Скопие му предстои да посети и Тирана.

„Това ще бъдат първите официални визити извън ЕС в държави, с които сме приятели и които искаме да станат част от нашия Евросъюз. Знаем, че хората в Северна Македония и Албания бяха дълбоко разочаровани, когато разбраха, че някои държави блокират началото на преговорите. Разбирам това и споделям вашето разочарование. Вие изпълнихте всички критерии, свършихте отлична работа и заслужавате зелена светлина за началото на преговорите”, заяви Сасоли.

Призив в парламента на Северна Македония: Учете албански, защото е езикът на бъдещето!

"Учете албански, албанският е език на бъдещето", пише в заглавие скопският вестник "Вечер", като цитира изказване на депутата Артан Гру...

Според него, дискусията по този въпрос не е приключила и Европейският парламент ще окаже силен натиск за положително решение на следващия Европейски съвет.

Председателят на Европейския парламент Давид Сасоли днес е на официално посещение в Северна Македония, в рамките на което са включени срещи с президента Стево Пендаровски, с премиера Зоран Заев, с председателя на парламента Талат Джафери и с лидерите на парламентарно представените партии.

В сградата на Делегацията на ЕС Сасоли откри официално Европейски дом (Europe House), който ще функционира като платформа за младите хора и ще предлага възможност за комуникация и размяна на идеи за развитие на техния потеницал.

Йоханес Хан не губи надежда за преговорите със Северна Македония и Албания

Еврокомисарят по политиката на съседство и преговорите за разширяване Йоханес Хан каза пред Европейския парламент, че благодари на депу...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от БАЛКАНИ:

Евакуират цял квартал в Ниш заради НАТОвска бомба

Гърците чакат силен циклон през уикенда

Румъния е все по-близо до отпадане на визите за пътувания в САЩ

Мицотакис се среща с Ердоган през май в Анкара

Генералният секретар на ООН: Напрежението между Белград и Прищина е нараснало

Кметът на гръцката столица: Атина не може да издържи повече цимент

Скопие осъмна с антибългарски графити (СНИМКА)

С кого ще се коалира ХДС на Пленкович в Хърватия

България е най-голямата заплаха за 23% от македонците: Проучване

Управляващите консерватори водят на изборите в Хърватия

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com