X
 
 

Франция и Белгия върнаха десетки албанци, търсещи убежище при тях

473 0
Франция и Белгия върнаха десетки албанци, търсещи убежище при тях
Снимка: Getty Images/Guliver
Албанската национална полиция съобщи, че 40 албански граждани от две държави-членки на ЕС (Франция и Белгия) са върнати в Тирана след отхвърляне на молбите им за убежище, предаде БГНЕС.

"В акцията, проведена в сътрудничество с Frontex и Френската служба за имиграция (O.F.I.I) с чартърен полет бяха върнати 40 албански граждани, от които 34 от Франция и шестима от Белгия. Става въпрос на лица, за които е издадена заповед да напуснат френската и белгийска територии, след като са получили отрицателен отговор на молбите си за убежище", се казва в изявлението, цитирано от МИА.

Ще предаде или ще сбъдне ЕС мечтата на Македония и Албания?

Докато разделенията в ЕС относно приемането на нови членове се задълбочават, Европейската комисия се опитва да потуши напрежението с но...

Според същия източник от 1 януари 2020 г. до днес 808 албански граждани са били депортирани с чартърни полети.

Полицията в Албания отново апелира към всички албански граждани да спазват правилата за придвижване в Шенгенското пространство и да не полагат никакви усилия, харчейки пари да получат убежище, тъй като "Албания се счита за сигурна страна и следователно шансът албанци да получат убежище е равен на нула".

Actualno.com

Етикети:

Последно в Актуално