X
 
 

Гърция: Действията на Турция я тласкат към изолация

700 0
Гърция: Действията на Турция я тласкат към изолация
Снимка: Getty Images/Guliver
Външният министър на Гърция Никос Дендиас разкритикува дейността на Турция в Беломорието и Източното Средиземноморие, като заяви, че тя води Анкара в международна изолация, съобщи в. „Kathimerini“.

"Обсъждахме незаконните действия на Турция, които не се ограничават до изключителната икономическа зона на Кипър", каза министърът пред журналисти на съвместна пресконференция с гостуващия му кипърски колега Никос Христодулидес.

Хафтар обяви обща мобилизация, раздават оръжие и на жените в Либия

Командващият либийската национална армия генерал Халифа Хафтар обяви всеобща мобилизация и противопоставяне на чуждото нашествие, съобщ...

"Турция трябва да разбере, че това поведение е контрапродуктивно и я води в изолация", добави той, като отбеляза, че на разговорите с Христодулидес са обсъдили развитието на събитията в Либия, Ирак, кипърския въпрос и двустранната координация на международно ниво.

Той повтори, че меморандумът за разбирателство по морските граници, подписан между Турция и Либия, е нищожен и ще дестабилизира допълнително Либия и по-широкия регион, като добави, че за Гърция е важно държавите в региона да признаят незаконността на това споразумение.

Поради тази причина Дендиас заяви, че ще обсъди проблема при бъдещите пътувания в Алжир, Мароко и Тунис, пише БГНЕС.

От своя страна Христодулидес заяви, че евентуално прекратяване на огъня в Либия ще бъде положителна стъпка, отбелязвайки, че Турция носи част от отговорността за ситуацията в страната.

В Либия бе постигнато споразумение

Постигнато е споразумение за прекратяване на огъня в Либия, съобщи РИА Новости. То ще бъде подписано в Москва между Правителството на н...

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители