Гърция обмисля нови ограничения заради коронавируса

2840
Гърция обмисля нови ограничения заради коронавируса
Снимка: Getty Images/Guliver

Гръцките здравни експерти са силно загрижени за коронавируса в страната, тъй като случаите достигат средно 230 случая на ден през последните две седмици. Инфекциите през август достигнаха 5 207, което е над половината от общо 9 531 случая от началото на огнището в края на февруари, съобщава “Keep talking Greece“.

С още два смъртни случаи днес сутринта общо те достигнаха 258, като 51 от починалите са загубили битката през август.

Сериозни мерки срещу коронавируса в съдилищата в Гърция

Пет профсъюза, представляващи гръцките съдии и прокурори, настояха да бъдат предприети мерки срещу коронавируса преди да се възобновят ...

Отчетените ежедневни случаи на коронавирус отбелязват лек спад в четвъртък, но рекордите за всички времена са били ден по-рано с 293 дневни случая.

Съобщава се, че средният брой на заразените е намалял от 48 по време на огнището - до 39.

В най-голямата болница в страната, „Evaggelismos“ в Атина, новите хоспитализации се увеличават драстично. Заслужава да се отбележи, че по-голямата част от свързаните с COVID-19 хоспитализации са на млади хора, започващи от 16 години, но има и пациенти на възраст 102. Атика и Солун държат по-голямата част от новите инфекции през август, но алармен звънец бие на остров Лесбос с 22 нови случая само за един ден, в четвъртък. Общият брой на заразите на острова в източното Егейско море достигна 82, като 15 от тях бяха хоспитализирани, а 1 интубиран. По-голямата част от случаите са в община Митилене и проследяването показва, че те са свързани с религиозни служби. Извънредни мерки за ограничаване на вируса са наложени на Лесбос от 24 август. Според съобщенията местните власти са предложили на Гражданска защита по-строги допълнителни мерки, които включват отваряне на училищата късно от планираното (7 септември) и задължително използване на маски в църквите.

Като причини за нарастването на инфекциите през август се сочат вътрешния и чуждестранния туризъм, засиленото движение в страната поради летните ваканции, струпването на предимно млади хора на частни и публични пространства, както и отпускането при спазването на мерките за лична защита като като носене на маски за лице и социално дистанциране.

Ситуацията с коронавируса на Балканите остава тревожна

Турция остава страната с най-голям брой жертви и заразени на Балканите. 26 души са починали от коронавирус за последното денонощие. Так...

Извънредните ограничения в туристически дестинации като Парос, Миконос, Халкидики изглежда работят, а първоначалният мрачен сценарий за над 400 случая на ден беше предотвратен. За сега.

Гръцките здравни власти следят хода на коронавирусните инфекции с повишено внимание. Според ERT TV, правителството не изключва нови мерки за ограничаване в страната, ако броят на ежедневните случаи остане на сегашните нива. Такива мерки биха били задължително използване на маска на закрито и на открито и затваряне на всички заведения за хранене, барове, кафенета и т.н. в полунощ.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от БАЛКАНИ:

Управляващите консерватори водят на изборите в Хърватия

Бурята "Рената" донесе дъжд, суграшица и сняг в Румъния (ВИДЕО)

Стачка парализира транспорта в Гърция

Неизвестни дронове над военна база в Румъния: Букурещ взема мерки

Зоран Заев заяви пълна подкрепа за Пендаровски и Ковачевски за изборите

Смъртни заплахи към американския посланик в Сърбия

Спират Threads в Турция временно

Буяр Османи: До 5 години Северна Македония ще е част от ЕС

Гърция изпрати хуманитарна помощ на Ивицата Газа

Пендаровски: Ако делим гражданите на етническа основа, страната ще се върне назад

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com