Москва препоръчва на руснаците да не пътуват до Черна гора

3450
Москва препоръчва на руснаците да не пътуват до Черна гора

Москва препоръчва на руските граждани да помислят добре, преди да се отправят за Черна гора заради антируската истерия там.

Това заяви говорителката на руското Министерство на външните работи Мария Захарова, коментирайки интервю черногорския външен министър Сърджан Дапранович в интервю за словашката агенция ТАСР.

Москва: НАТО налита на измислени заплахи (ВИДЕО)

Северноатлантическият алианс се е съсредоточил върху измислени заплахи, коментира говорителката на Министерството на външните работи Ма...

„Неведнъж сме заявявали за непричастността на официалната руска страна към каквито и да е било стъпки за организирането на противоправни действия в Черна гора", изтъкна Мария Захарова, цитирана от ТАСС.

Смятаме, че налаганата от официална Подгорица история за „държавен преврат“ и за уж участието на Москва тази афера е нагледен пример за дезинформация, чиято цел е да се очерни Русия, да бъдат настроени черногорските граждани срещу братския руски народ, да се прикрият антидемократичните методи на Подгорица за вкарването на страната в НАТО, заобикаляйки мнението на гражданите“, коментира още Захарова.

Наричайки руските инвестиции неефективни, продължи говорителката, „министърът забравя, че първопричина за негатива бяха едностранните деструктивни действия на черногорското ръководство, създаване на изкуствени прегради за водене на честен бизнес“, отбеляза тя, пише още БГНЕС.

„За съжаление, държавният елит на Черна гора често действа не според закона. При тези условия руските граждани и предприемачи рискуват да се окажат под натиск на черногорските власти, да се сблъскат с директни заплахи и провокации. В условията, когато в Черна гора продължава нагнетяването на антируската истерия на фона на общия регрес на двустранните отношения, сме принудени настоятелно да препоръчаме на руските граждани добре да помислят, преди да замиват за тази страна“, изтъкна Мария Захарова.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com