5 причини "Левски" да е лидер

9740
5 причини "Левски" да е лидер

Лидерът в "А" група "Левски" се откъсна  с 4 точки преднина пред Литекс след победата с 1:0 над Локо (Пд). "Сините" вече 8 мача нямат загуба и се възползват от всеки шанс, за да задържат водачеството.

Вестник "Всеки ден" извади пет причини за устрема на "сините" към титлата.

НЕ СЕ ГОВОРИ ЗА ПАРИ

В съблекалнята на "Левски" вече се говори само за футбол. Стабилизирането на финансите в клуба поуспокои отбора, което доста спомага за работата на треньорския щаб. Заплатите се дават навреме, вече падат премии за възловите мачове. Никой не мисли да бяга от "Герена", както направи голямата звезда от миналия сезон Антонио Аниете.

От началото на сезона никой не се е чуло, нито видяло да мрънка за пари - всеки гледа играта и се бори за титулярно място, а това вдига нивото на отбора.

СТРАТЕГЪТ СТОЙЧО СТОЕВ

Възловата роля за това "Левски" да бие, без да блести с игра, има Стойчо Стоев. Въпреки проблемите, които имаше в началото на сезона със селекцията, треньорът даде приличен вид на отбора с всичките му слабости.

"Левски" държи мачовете си под контрол и независимо от проблемите в атака успява да побеждава най-вече със сърцатата си игра до последния съдийски сигнал. Това се видя и в последния мач с Локо, когато нещата отиваха на нулево равенство, към края Бедоя вкара победен гол.

Левски продължава да върви напред с минимални победи

С гол на Мигел Бедоя 15-тина минути преди края отборът на Левски успя да победи с 1:о Локомотив Пловдив. Попадението падна, след като ...

ЖЕЛЯЗНА ЗАЩИТА

На "Герена" обикновено са силни в атака, но издишат отзад. Този сезон нещата неочаквано се обърнаха наопаки. "Сините" са ялови отпред, но имат желязна защита.

В момента "Левски" има най-малко допуснати голове в първенството заедно с Берое - 8. Софиянци наредиха три поредни победи на нула, а по-рано имаха серия от четири без допуснат гол. Карнер и Белаид си паснаха като двойка в центъра на защитата, а отдясно Живко Миланов е може би най-добрият футболист в състава на Стоев.

Другите причини вижте в Sportlive.bg.

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Футбол БГ