Интерпол търси Коко Динев!

24039
Интерпол търси Коко Динев!
Снимка: БГНЕС

Вече е ясно защо ръководителите, футболистите и фенове на Локомотив (Пловдив) нямат връзка с Коко Динев. Босът на пловдивчани е търсен от Интерпол! Причината за това е ,че има събрани доказателства, според които Динев е участвал в уреждане на мачове, съобщава "Всеки ден". Повечето от тези мачове бяха изиграни в испанския курорт Марбея. Там Локомотив (Пловдив) проведе своя подготвителен лагер преди началото на пролетния полусезон в първенството.

Мачът, който накарал Интерпол да започне разследване, е срещу шведския Гьотеборг. В него Локомотив (Пловдив) загуби доста лесно с 4:0. След мача шведите недоволстваха, че отборът на Динев е играл симулативно. За да покажат, че съмненията им не са без основание, шведите изпратили сигнал до УЕФА. От европейската футболна централа дали съмнителния мач на Интерпол.

Преди седмица, по време на работна среща в град Астана(Казахстан) срещу черното тото, лично шефът на Уефа Мишел Платини се е заел със скандала. Той накарал Боби Михайлов, като президент на БФС, да отстрани по най-бързия начин Коко Динев от футбола.

В хода на разследването се оказало, че мачът с Гьотеборг далеч не е единствената среща, която се е развила по съмнителен начин. Срещу Кого Динев още преди две години имаше обвинения, че е замесил Локомотив (Пловдив) в престъпни схеми с нагласени резултати. Говори се, че дори равенството 4:4 с Вилем II за купата на Уефа е било манипулирано. За това помогнал и президентът на холандците Мераб Жорания. Точно след този двубой Динев бе принуден да напусне "Лаута", а клубът мина под издръжката на Веселин Марешки. За да се върне впоследствие отново Динев.

Локомотив пред разпад! Играчите отказват да тренират

Положението в Локомотив Пловдив става все по-тежко, пише вестник "Марица". Малко преди Христо Бонев да изтегли жребия за полуфиналите з...

Още от най-актуалните новини от спорта, можете да намерите ТУК.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Футбол БГ