Извънреден конгрес на БФС на фона на протест, Наско Сираков обяви, че "Левски" ще подкрепи Борислав Михайлов

3998
Извънреден конгрес на БФС на фона на протест, Наско Сираков обяви, че "Левски" ще подкрепи Борислав Михайлов
Снимка: БГНЕС

Извънредният конгрес на Българския футболен съюз започна във вторник, 12 октомври, от 10:00 часа в зала 1 на Националния дворец на културата. На конгреса ще бъде избрано ръководството на централата, което ще управлява българския футбол в следващите четири години.

Основните конкуренти за президентския пост в БФС са настоящият президент Борислав Михайлов и рекордьорът по голове за националния отбор Димитър Бербатов.

Бербатов: Ако всичко е честно и прозрачно, накрая ще бъдем победители

Ако всичко е честно и прозрачно, накрая ще бъдем победители. Това заяви кандидатът за президент на БФС Димитър Бербатов при пристиганет...

Вижте какво каза Бербатов в SportLive.bg.

Делегатите бяха посрещнати от протестиращи, който изразиха подкрепа за Димитър Бербатов и сериозни критики към Михайлов.

Борислав Михайлов няма да загуби конгреса с глас на Левски срещу него. Това заяви мажоритарният собственик на „сините“ Наско Сираков, който пристигна за извънредния конгрес на БФС.

С това той обяви и подкрепата на столичния гранд към сегашния ръководител на родната централа, след като от Левски не бяха излезли с официално становище досега относно това кого подкрепят за президент на съюза. Все пак наставникът на тима Станимир Стоилов намекна, че Левски подкрепя Михайлов.

Окончателно: Шестима са кандидатите за президент на БФС

Шестима са кандидатите за президент на БФС на предстоящия извънреден конгрес на 12 октомври. До края на работното време документи са по...

"Надявам се на промени и футболът в България да тръгне в положителна посока. Може би съм малко старомоден, но не мога така да зачеркна 40-годишно приятелство. Едно е сигурно - Борислав Михайлов днес няма да загуби конгреса с глас на Левски срещу него. Очаква да намери сили и енергия в себе си да промени нещата, тъй като футболният съюз се превърна в една архаична организация и има нужда от рестарт. Надявам се той да може да го направи", каза Сираков.

Не знам дали ще бъде честна борбата за президент. Това сподели кандидатът за нов шеф на Българския футболен съюз Христо Порточанов, цитиран от БГНЕС.

„Вярвам, че борбата за президент трябва да бъде честна. Това, което чувам, размените на реплики, което е недопустимо за мен, следва да се очаква непочтено да се случат нещата. Футболът като всеки един спорт има мръсотия – но защо се хвърля в навечерието и на самия ден, да чухте нещо от мен? Всички тези неща ги знаем“, започна той.

На въпрос относно това кой би подкрепил Порточанов при евентуален балотаж между Борислав Михайлов и Димитър Бербатов, Порточанов отвърна: „Защо си мислите, че точно те ще са на балотаж? Имаме решение при подобно развитие“, заключи кандидатът за президент на БФС.

Имам достатъчно въпроси. Това заяви президентът на Локомотив Пд Христо Крушарски при пристигането си за извънредния конгрес на БФС.

Фирма, свързвана с Пеевски, строила Националната футболна база. Не е ясно къде са 2 млн. евро

Националният футболен център в Бояна е струвал 10 милиона евро, от които 9,5 милиона финансирани от УЕФА. Това заявява председателят на...

"Все още нямам фаворит. Още не се е доказал кой ще е той. Първо да се докаже и тогава. Вътре ще може да го направи. Имам достатъчно въпроси, да видим кой как ще отговори", каза президентът на „смърфовете“.

ФИФА знае всичко, което се случва тук, заяви от своя страна кандидатът за президент на БФС Ивайло Дражев при пристигането. 

Клубове, които са заплашвани, вчера депозирах документи при г-н Рашков. Очевидно те не искат да има едно честно и Общо събрание на БФС. То няма мач, за да има победител. Че е извикан делегат, да смени протокола, да подмени подписите – от Зонален съвет. Векта се казва клубът, човекът има проблеми с общината, имаха една от най-добрите школи. Този човек в момента тъй като след пандемията имаше проблеми, само защото е предложил различен кандидат от този на Борислав Михайлов“, започна той, разкривайки гласуване за сегашния президент Борислав Михайлов под натиск.

„Смятайте, ако не се класираме още 30 години, ще си пишат седмици – коя е тази програма, която е изпълнена? Програмата е пълна забрана на политически схеми. Такива са регулациите на ФИФА и УЕФА. Децата залагат от младша възраст вече срещу себе си – когато извикат 7-8 човека в националния отбор, които имат качества, останалите са там заради рушвети от 3 до 5 000 лв – мога да кажа и вицепрезидентът, който ги приема, трудно пише името си“, продължи остро Дражев, който намекна за взимане на рушвети от вицепрезидента на родния съюз Емил Костадинов за вкарването на футболисти в националния отбор.

„Клубовете трябва да се обединим – първото, което ще предложа, е всички да влязат в Изпълнителния комитет. В момента са разделили клубовете 300 на 200 – от тези 500 клуба, 100 нямат никаква дейност. Затова тези делегати на ФИФА и УЕФА са тук. От Лалович не очаквам много, другият делегат е голям адвокат, защото ФИФА знае всичко, което се случва тук. Те знаят каква федерация има тук, каква спортна дейност имат“, завърши той.

Трус в БФС: Кой и как в България иска да спечели от финансовата манна от УЕФА?

Сайтът за разследваща журналиста bird.bg публикува писмо до президента на БФС Борислав Михайлов, което разкрива как строежът на Национа...

До свикването на извънреден конгрес се стигна, след като кандидат-президентът Димитър Бербатов и неговият екип събраха подписка с желанието на повече от една трета от клубовете в системата на БФС, които искат провеждането на такъв конгрес. Първоначално Изпълнителният комитет на настоящото ръководство на БФС отхвърли подписката като невалидна, но след това Софийски градски съд реши, че тя е правомерна и свика провеждането на конгрес на 12 октомври. От Изпълкома на БФС се съобразиха с това решение, едва след като на два пъти неуспешно се опитаха да го оспорят в съда, но същевременно с това свикаха и провеждането на редовен конгрес на 18 март 2022 година.

Михайлов е начело на българския футбол от 2005-а година насам, като вече изкара четири мандата като президент на родната централа, макар че за година и половина от настоящия си мандат бе в оставка, преди изненадващо да я оттегли в края на април тази година. От своя страна Бербатов, в чийто екип са бившите му съотборници в националния отбор Стилиян Петров и Мартин Петров, както и настоящият член на Изпълкома Петър Величков, проведе активна кампания в последните месеци, в която обиколи България, за да се срещне с почти всички клубове, които са членове на БФС.

На извънредния конгрес на БФС кандидати за президентския пост са още Христо Порточанов, Христо Христов, Ивайло Дражев и Георги Захариев. На свое заседание миналата седмица Изпълкомът на БФС определи правилата за провеждане на конгреса, като стана ясно, че право на глас ще имат общо 508 клуба от цялата страна. Именно представителите на тези 508 клуба ще определят кой ще е следващият президент на БФС, както и новите членове на Изпълкома. Гласуването ще се осъществи с интегрална бюлетина.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ФУТБОЛ БГ:

Крумовград влезе в Топ 6 след успех над Славия и се надява на грешка на ЦСКА 1948 (ВИДЕО)

Ботев Враца удари десет от Етър в дербито на дъното в Първа лига (ВИДЕО)

Николай Костов хока феновете: Не трябва да събличат играчите на Левски, а да ги обичат (ВИДЕО)

Локомотив Пловдив постави огромна цена на голямата си звезда

Четири отбора от чужбина влизат в битка за защитник на Лудогорец

Треньорът на Ботев Пловдив има срок до май, за да заслужи нов договор

Шефовете на Хебър за родното съдийство: Време е този голям недъг да се ликвидира

УЕФА разследва мач от Купата на България за „черно тото“

Левски иска бразилско крило от Първа лига, но на половин цена

ЦСКА изпразва лазарета - двама основни играчи са близо до завръщане

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Футбол БГ