Левски 2023: Обединението невъзможно - сериал с два сезона!

6692
Левски 2023: Обединението невъзможно - сериал с два сезона!
Снимка: колаж Actualno.com

2023 година премина изключително бурно за Левски. "Сините" ту почти се изстрелваха в друга орбита, ту се запътваха стремглаво надолу към дъното. Докато представянето на терена беше променливо, то разделението между фенове и ръководство остана абсолютна константа. Раздорът в столичния клуб през изминалата 2023-та може да се обособи в две части - преди и след Станимир Стоилов.

Първо изстрелване към друга орбита - неуспешно

В началото на годината възпитаниците на тогавашния треньор Мъри вече бяха навлезли в срамната серия от мачове без победа в Първа лига. Извън чисто футболните елементи "синята" общност в България бе изключително ентусиазирана, тъй като все повече се говореше за голяма сделка за смяна на собствеността. Еуфорията около преговорите потуши недоволството на част от най-върлите критици срещу управлението на Наско Сираков. Само че "изстрелването в друга орбита" се отложи, защото сделката за смяна на собствеността пропадна.

ВАР-ът на Actualno

Ескалация по високите етажи на властта

Това подейства само като катализатор за нарастване на напрежението. Изпълнителният директор в онзи период Иво Ивков и Станимир Стоилов сякаш се позиционираха от едната страна на барикадата, докато мажоритарният собственик, заедно с генералния спонсор, заеха другата. Феновете също бяха разделени. Ултрасите от Сектор Б по-скоро предпочетоха да застанат плътно до Мъри и Ивков, но сериозен брой запалянковци подкрепяха Сираков. Разбира се, умерените привърженици, които решиха да са неутрални в този принципен спор, също не бяха малко.

ОЩЕ: Левски хвърля милиони с лека ръка, а после проси от феновете

Ябълката на раздора и оставката на Мъри

В ябълка на раздора се превърна информацията за отказани оферти за някои от основните състезатели на отбора - Хосе Кордоба и Андриан Краев. Пропускайки дългата поредица от взаимни обвинения, подчертаваме резултата - Иво Ивков беше освободен, а Стоилов подаде оставка на емоционална пресконференция след победата на Левски над Локомотив София и малко преди Вечното дерби с ЦСКА.

Край на сезон 1 от сериала "Обединението невъзможно"

Неговият тим тъкмо беше излязъл от прословутата серия от 11 мача без успех в родния елит, в хода на които наставникът призна, че не ходи щастлив на работа. Два дни след въпросната оставка Actualno.com даде рецептата за успех - обединение между всички, обичащи Левски. Обединение, което така и не случи, а с напускането на хасковския специалист приключи първият сезон на този сериал.

Елин Топузаков

Топчо пак помага! Записа ли Левски срамен мач срещу Лудогорец?

След това начело на "сините" застана Елин Топузаков, който за пореден път помогна в труден момент на любимия си клуб, и изпълни своята цел - класиране в Европа. Периодът на Топчо ще бъде запомнен и с избора на интересен състав за дербито с Лудогорец, а коментарът на Станислав Ангелов пред Actualno.com сякаш обобщи най-точно случилото се: "Ако Левски беше честен докрай, щеше да се представи по-добре".

"Сезон на протеста - Сираков вън!"

Нов сезон - нов треньор (Николай Костов) - ново начало! И то какво... Националният клуб на привържениците (НКП) на Левски и сдружението "Левски на Левскарите" излязоха с обща позиция преди старта на кампанията в Първа лига, че официално свалят доверието си от мажоритарния собственик Наско Сираков. Организираните фенове обявиха "Сезон на протеста - Сираков вън!".

Левски фенове

Незабравимите европейски вечери на Левски

Настоящият старши треньор на столичани започна своята работа в напрегната обстановка, но успя да свали градусите на "Герена" с незабравимите европейски вечери и головете в последните минути. Преминали през Шкупи и Апоел Беер Шева, възпитаниците на Костов се изправиха срещу Айнтрахт Франкфурт. Давид срещу Голиат! 

В Левски цари мотото "Ден да мине, друг да дойде..."

Туповният шут на Асими Фадига ще се помни дълго, но не само защото благодарение на него Левски завърши наравно с "орлите от Майн", а и май халфът не стори нищо друго с особена важност за отбора. Не само той, а целият състав деградира след отпадането от Лигата на конференциите. И без това неубедителни в първенството, столичани разочароваха феновете си най-вече, когато бяха изхвърлени от Хебър Пазарджик за Купата на България. Пореден нулев сезон. А този филм вече сме го гледали. Неговото име е: В Левски цари мотото "Ден да мине, друг да дойде...".

Левски

Раздорът продължава

В последните няколко дни от 2023 година напрежението между ръководство и фенове отново ескалира. Пак ще пропуснем многословните обяснения и на двете страни, за да акцентираме върху резултатите. Диалог за развитието на клуба няма, консенсусно решение и ясна визия за бъдещето - също.

"Днес е празник, Левски играе!"

"Днес е празник, Левски играе!", отдавна загуби своята валидност. Почитателите на гранда от София изпращат годината по-скоро с наведена глава и тревожни мисли. А сезон 2 на сериала "Обединението невъзможно" приключва с отворен финал, свободен за различни интерпретации, и с много въпросителни.

Кой ще замени Краев и Петрис, които очевидно ще напуснат клуба? Да не би пък от "Герена" да избухнат с неочаквана спортна новина и все пак да запазят своите състезатели? Мач с НАП - докога? Нов спонсор - кога? Въпроси, въпроси и пак въпроси... А отговори трудно ще получим, защото Левски отдавна не е толкова прозрачен клуб...

Автор: Джем Юмеров

Вар БФС

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ФУТБОЛ БГ:

Лудогорец пръска милиони за трансфер на звезда от Първа лига

Определиха съдията за финала между Лудогорец и Ботев Пловдив за Купата на България

Лудогорец осъди хулигански прояви на фенове на ЦСКА и подкрепи предложение на Наско Сираков

Каранга е пътник, нападателят напуска ЦСКА

Лудогорец намери заместник на Пьотровски, преговаря с бразилски гранд за опитен халф

Сега дойде, а бърза да си ходи: Новата звезда на Берое напуска клуба

Илиана Раева: Наско ще се бори докрай за любимия си Левски

Наско Сираков провел среща с евентуалния нов треньор на Левски?

След спечелената титла: Лудогорец вкарва свежи пари в касата на Левски

Спорт по телевизията днес – 13 май 2024 г.

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Футбол БГ