Наско Сираков обяви колко са дълговете на "Левски" и очерта приоритетите на клуба

4993
Наско Сираков обяви колко са дълговете на "Левски" и очерта приоритетите на клуба
Снимка: БГНЕС

Новият собственик на Левски Наско Сираков ще прехвърли 35% от акциите на клуба на Тити Папазов.

Ето как обоснова решението

"Левски" ще има нов генерален спонсор

Футболен клуб "Левски" съвсем скоро ще има нов генерален спонсор. Това ще бъде букмeйкърската компания Winbet, съобщи Gong.bg. Двете с...

"Дълговете на клуба са общо 23 млн. 948 хиляди лева. След жеста, който направи г-н Спас Русев. Преди 20 минути подписахме споразумение с Главболгарстрой за 5 години. Прекратява се делото срещу Левски и подписахме 5-годишно споразумение без никакви лихви.

След 5 години ще бъдат потърсени дължимите парите от компанията. Дотогава клубът ще може да си стъпи на краката. Това е около 7 млн. Също така 7 млн. лева са задълженията към Националната лотария и Нове холдинг, но те са с падеж 2023 година.

Реално в момента най-големият проблем са парите, които дължим от началото на годината досега - на футболисти, администрация и треньори. С всеки един от тях ще започна разговори след тази пресконференция.

Още подробности за финансовото състояние на "Левски"

Ясно е, че този златен дъжд, който е валял досега, е приключил. Всеки един трябва да прояви уважение към институцията Левски. Когато е имало пари, всичко е плащано на секундата. Сега трябва да стегнем коланите. Разбира се, че ще огледаме много внимателно всеки един пост, където имаме хора. Има какво и как да се направи в тази насока", заяви Сираков.

Договаря ли Наско Сираков собствеността на Левски с приближен на Борисов и Пеевски?

Легендата на футболния "Левски" Наско Сираков бе засечен да разговаря с бившия член на Висшия съдебен съвет (ВСС) и бивш председател на...

Ще остане ли Павел Колев при "сините" вижте в SportLive.bg

"Скъпоплатени чужденци, които да са извън групата и да бъдат резерви, е прекалено голям лукс за всички отбори. При нас може да се окаже смъртоносно. В ДЮШ не съм имал възможност да наблюдавам работата пряко. Това е една от насоките, в които ще обърнем сериозно внимание", посочи още той.

Сираков обърна сериозно внимание на състоянието на материалната база на "сините".

"Не е нормално "Левски" и ЦСКА да играят при такива условия. За материалната база съм говорил с всички фенски организации. Не съм обещал титли и купи, защото с толкова задължения, колко са тук, и с тази материална база не е нормално да имаме такива амбиции.

Постигнах споразумение със Станимир Стоилов да прекратим това срамно дело, което клубът води срещу него, защото той е най-успешният треньор в историята на Левски. Не можем да се отанасяме така към най-заслужилите хора. Той никога не си ги е поискал. В управлението на Левски ще влязат експерти, професионалисти и легенди, които съм сигурен, че ще работят така, както ще работя аз - без нито една стотинка", заяви още Сираков.

Хиндлиян и Тити Папазов защитиха дарението на Делян Пеевски за "Левски"

"Левски" от много години се управляваше със заеми. От около една година се управлява с дарения. Когато Васил Божков стана силният човек...

"Водим разговори за спонсори и рекламодатели всеки ден, но виждате, че бетинг компаниите са в позиция на ослушване, след като се заговори за нов Закон за хазарта, който по мое лично мнение ще се отрази изключително негативно не само на българския футбол, но и на българския спорт.

Сираков не се посвени да говори и за приятелството си със собственика на ЦСКА Гриша Ганчев, като посочи, че за първи и последен път влиза в "обяснителен режим за медийни сензации".

"Приятел съм с Гриша Ганчев от много години. В изключително труден момент през 2013 година той ми помогна със заем, който беше нотариално заверен и съответните лихви. Миналата година съм изчистил абсолютно всичко двойно. Искам да му благодаря. Ако зависи от мен, докато съм жив, ще съм приятел с Гриша Ганчев. Извоювал съм си правото да пия кафе с който си поискам. В името на Левски бих пил кафе с Папата и Ел Чапо", отсече Сираков.

На журналистически въпрос дали в такъв случай би установил контакт с Делян Пеевски, чиито дарения за клуба набраха популярност в последно време, Сираков не изключи тази възможност.

"Никога не съм имал възможността да говоря и да се видя с Делян Пеевски. Готов съм да пия кафе с всеки в името на Левски. Абсолютно всички рекламни позиции в Левски са свободни. Единствено името на стадион Георги Аспарухов не е свободно", призна още той.

Делян Пеевски направи голямо дарение на "Левски"

В разгара на кризата със собствеността на футболния клуб "Левски" бизнесменът и депутат от ДПС Делян Пеевски дари половин милион лева н...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ФУТБОЛ БГ:

Левски иска бразилско крило от Първа лига, но на половин цена

ЦСКА изпразва лазарета - двама основни играчи са близо до завръщане

Проблем за Стамен Белчев: ЦСКА без чист нападател и в Кърджали?

Нито Левски, нито ЦСКА, нито Лудогорец може да си позволи Себастиан Вия

От Лудогорец: Страшно големи клубове, включително от Висшата лига, наблюдават наши играчи

Сериозна оферта на "Герена": Турци дават 500 000 евро за ас на Левски

Левски разкарва зимно трансферно разочарование още през лятото

Стойчо Младенов атакува Гриша Ганчев: В ЦСКА правят всичко, за да не станат шампиони

"Левски на левскарите" скочи на Сираков заради Мъри Стоилов

Спорт по телевизията днес - 19 април 2024 г.

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Футбол БГ