Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Президенти на футболни клубове част от "черното тото" в България?

29 ноември 2023, 14:43 часа • 13253 прочитания

"Шумни" футболни функционери, включително и президенти на родни клубове, са част от "черното тото" в България. В това е убеден бившият зам.-изпълнителен директор на БФС Павел Колев, който смята за "публична тайна" това, че "черното тото" е част от българския футбол.

Кои футболни президенти са намесени в "черно тото" в България?

"Публична тайна е, че черно тото има. Какви са мащабите в България и аз бих се радвал да се установи. Защото аз съм убеден, че едни от най-шумните футболни функционери, включително и президенти на клубове, са част от това черно тото", заяви Колев пред "Свободна Европа".

ОЩЕ: "Факт е, че при Боби Михайлов ДПС е била най-добре представената партия в БФС"

Павел Колев

"Черното тото" в България е публична тайна, замесените - също

Павел Колев съвсем логично не назова имена на президенти, за които смята, че са замесени в "черно тото". Впечатление обаче прави използвания от него израз "едни от най-шумните футболни функционери, включително и президенти на клубове".

"Черно тото" е практиката за залагане на уредени или манипулирани мачове, като обхваща залагащите, треньори, състезатели, съдии, собственици на клубове. Според Павел Колев, за да съществува "черното тото", се стига и до натиск върху съдии и футболисти.

"Защото съдиите са средство за постигането на успехи на терена. Става дума и за натиск върху футболисти. Всички тези неща съществуват", заяви той. Павел Колев разкри и за случай, при който клуб от Първа лига е опитал да уреди мачове с Левски.

Стефан Йорданов
Стефан Йорданов Отговорен редактор
Новините днес