УЕФА: Боби ще следи себе си на конгреса

7790
УЕФА: Боби ще следи себе си на конгреса
Снимка: БГНЕС

ФИФА ще изпрати свой представител на конгреса на Българския футболен съюз, насрочен за 14 февруари. На него Борислав Михайлов, който е единственият кандидат за президентския пост, ще спечели третия си мандат. От световната централа ще командироват в София швейцарката Ева Паске. В миналото тя е отговаряла за инвестиционните проекти на ФИФА в Източна Европа, сега продължава да помага за развитието на играта. Г-жа Паске ще бъде наблюдател на избора за нов шеф на БФС и ще следи за неговата прозрачност.

По традиция и УЕФА трябва да бъде представена на събитието. Фактът, че единственият кандидат - Михайлов, е и член на Изпълкома на европейската федерация, е накарал Мишел Платини да не праща допълнително свой човек у нас. Така на практика президентът на БФС ще представлява УЕФА при собственото си преизбиране.

Освен избора на президент и нов Изпъл­ком на конгреса ще се приеме и бюджетът на БФС за 2014 г. Той ще бъде 10 млн. лв., или с 33% повече от 2013-а, когато бе 7,5 млн. лв.

Официално: Само Михайлов кандидат за БФС, аматьорски клубове го издигнали

Един кандидат за президент на Българския футболен съюз ще има на предстоящия на 14.02.2014 година конгрес, съобщиха официално от футбол...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Футбол БГ