В "Бояна" са готови на гражданско неподчинение заради тренировъчната база на БФС

14371
В "Бояна" са готови на гражданско неподчинение заради тренировъчната база на БФС
Снимка: БГНЕС

Граждани на "Бояна" обявиха, че ще прибягнат и до гражданско неподчинение срещу строежа на новата тренировъчна база на Български футболен съюз, предаде БГНЕС.

Боянчани излязоха рано тази сутрин и отново обявиха, че ще лягат с телата си пред багерите на строителната фирма на БФС, която довършва сечта на дървета и започва строежа на стадион на УЕФА. Хората завариха машите зад металните заграждения.

Един от протестиращите обясни, че държавата с помощта на общинската администрация, има намерение да застрои териториите, които са собственост на хората без делата за собственост да са приключили. "В Софийски административен съд има ново висящо дело срещу разрешението от Йорданка Фандъкова да се сече зеленината в резиденцията, с което следва общинската администрация да се съобрази и чрез МВР и прокуратурата да възпрепятства унищожаването на растителността до произнасяне на органа на независимата съдебна власт" аргументират се инициаторите.

На мястото на парка трябва да бъде построен стадион на Български футболен съюз със средства на УЕФА и Мишел Платини. Част от терена принадлежи на частни собственици, които не са отчуждени и обезщетени. Само на километър е защитената природна забележителност Боянски водопад и защитената световна културна забележителност Боянска църква, които трудно са били опазени през вековете дори по време на войни, но които трудна ще издържат на напора на футболните фенове.

От Българския футболен съюз обясниха, че са спечелили проекта за строеж на спортната зала в размер на 15 милиона, изцяло финансирани от УЕФА и към момента тези пари стоят неусвоени и има шанс да бъдат загубени.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Футбол БГ