Хотелиери от Банско на протест срещу концесионера на ски-зоната

5148
Хотелиери от Банско на протест срещу концесионера на ски-зоната
Снимка: БГНЕС

Хотелиери от Банско и района протестираха срещу концесионера на ски зоната „Юлен” АД. Повод за протеста е отменения от 1 март безплатен 15-минутен престой на микробусите от хотелите, които превозват туристи до начална кабинкова станция, предаде БГНЕС.

Хотелиери от Банско се вдигнаха на протест, след като концесионерът „Юлен” отряза от 1 март свободния 15-минутен достъп и престой на паркинга пред началната лифтова станция, след оплаквания, че вместо престой, те вземали туристите, за да ги превозят директно до ски зоната, за да не чакат на опашките пред кабинковия лифт. За хотелиерите таксата от 12 лв. за влизане в паркинга е непосилна, при това се налага да оставят туристи и скиори по няколко пъти на ден, което е за сметка на нощувките в хотелите им.

„Ние, собствениците на малките хотели не можем да си позволим да плащаме по 12 лв. на квадратен метър, за да оставим туристите, искаме концесионерът да ни осигури кръгово движение в паркинга, оставяме си туристите и се прибираме”, каза Янка Рахова. Според нея при сегашното положение оставят туристите преди паркинга, те се провират между колите със ски и екипировката си, заради което самите те недоволстват.

Обслужването вече в ски-зоната не е каквото беше, пистите не се обработват, големи опашки пред лифтовете, оплакват ни се гостите”, каза още Рахова. Тя се оплака, че промените се правят в края на един успешен за хотелиерите сезон.

„Ще пренасочим туристите към Боровец, Пампорово и в Банско затваряме нещата, затваря се цикълът - няма поминък”, каза Магдалена. Тя допълни, че искат да предложат качествена услуга на туристите си, а те си отиват недоволни от проблемите с паркинга, а в крайна сметка негативизмът остава в тях-собствениците на малките хотели.

Опитва ли служебното правителство да "продаде" Национален парк "Пирин"?

Националният празник 3 март и почивните дни около него бяха използвани от служебното правителство, за да пожертва Национален парк "Пири...

Маркетинг-директорът на „Юлен” АД Иван Обрейков предложи компромисно решение. „До края на сезона има 40 дни, предлагаме такса от 200 лв. на хотел, което е по пет лева на ден. Срещу 5 лв. могат да влизат колкото си искат пъти дневно”, обясни той.

Според него 50 хотела си купили в началото на сезона паркоместа, и каза на протестиращите хотелиери, че в Банско безплатен обяд няма.

Хотелиерите не приеха предложението на Обрейков, и на свой ред попитаха как концесионерът взема пари за паркинги на отбивки на път от републиканската пътна мрежа и за който се изискват винетки.

„Юлен” плаща ли за тези паркинги, освен това писта „Алберто Томба” затваря достъпа на автомобили през зимата до хижите Вихрен и Бъндерица, как става това”, попита хотелиер от Банско.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com