Магистрала "Струма" от Сандански до Кулата трябва да е готова до 1 август

36229
Магистрала "Струма" от Сандански до Кулата трябва да е готова до 1 август

Участъкът на автомагистрала "Струма" от Сандански до ГКПП-Кулата трябва да бъде готов до 1 август тази година. Това каза при посещението си в Благоевград Лиляна Павлова, министър на регионалното развитие и благоустройството, предаде ‘‘Фокус’’.

„След много тежки преговори подписахме споразумение и нова работна програма, включително и нови параметри на техническото изпълнение за участъка Сандански – Кулата. Съгласно новата работна програма, участъкът трябва да бъде завършен до 1 август”, заяви Павлова.

Лот 4 на "Струма" трябва да бъде завършен до 31 юли

Лот 4 на магистрала "Струма" (Сандански - Кулата) трябва да бъде завършен до 31 юли в рамките на разполагаемия бюджет, предвижда подпис...

„Искрено се надявам, че изпълнителят ще си спази този път срока, защото всички знаем, че има една година закъснение и че на обекта не се работеше изобщо, особено през последните 6-8 месеца”, каза още Павлова.

По думите й изпълнението на проекта до този момент е не повече от 50 %. „Най-важното сега е, че има утвърден график и по него се работи. Ние ще го следим изключително изкъсо, за да сме сигурни, че ще се направи, защото затрудненото движение в този регион, в предвид че магистралата се реализира по съществуващото трасе, създава проблеми по обходните маршрути в населените места, през които минава трафика”, каза още министърът.

По думите й, в тези участъци пътищата са били буквално унищожени и след завършване на ЛОТ 4 ще се започне ремонт на тези участъци.

„Ще се насочим и към възстановяване на пътищата, обходните маршрути в Петрич, Марикостиново, както и всички останали по- малки населени места”, каза Павлова.

Ново 20: Анализират се варианти за тунела през Кресненското дефиле

За най-сложния участък на автомагистрала „Струма” - този в Кресненското дефиле, има завършено проектиране за 15-километров ...

Тя изказа своите очаквания, че до края на месец юни в някои участъци движението да бъде вече изнесено, но това няма да стане навсякъде преди края на юли.

Лиляна Павлова каза още, че при последната проверка на дейностите по трасето от Дупница до Благоевград е установено, че дейностите се изпълняват по график. „Към момента нямаме промяна, индикативният срок за завършване е октомври тази година да бъде изцяло завършено и да бъде пуснато в движението до Благоевград участъка на магистралата”, заяви Павлова.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com