Влакът Кулата – София се запали и удари ТИР

24403
Влакът Кулата – София се запали и удари ТИР
Снимка: БГНЕС

Влакът Кулата – София удари товарен автомобил, паднал на релсите. Двама души са откарани в болница, предаде БГНЕС.

Инцидентът е станал в 19 часа, след като на 200 метра преди Мурсалево се свлича десният скат на главен път Е-79. През това време минава ТИР, който е изтласкан от скалата на жп линията. В този момент по релсите преминава влакът от Благоевград за София, който удря камиона. Жп линията минава успоредно на Е-79.

Три пожарни има на място, които гасят горящия ТИР. Влакът също гори.

Двама поляци, шофьори на ТИР-а, са пострадали. Те са откарани в болницата в Благоевград за изследвания. Двамата са видимо в добро състояние.

На един километър преди прелеза движението по главен път Е-79 е напълно блокирано. По пътя от прелеза към гара Кочериново вървят пеша група хора, най-вероятно пътници от влака. От влака няма пострадали пътници. Хората казаха пред БГНЕС, че веднага са били изведени от вагоните. Районът е напълно блокиран.

От БДЖ уточняват, че при удара се е запалила първата секция на електрическата мотриса "Дезиро". При инцидента няма пострадали пътници и служители на железниците.

В пътническата композиция са пътували 95 души, които незабавно са били евакуирани от превозния персонал във влака на безопасно разстояние от запалилата се мотриса. За пътниците от влака е осигурен превоз с автобус. В момента движението на влаковете в участъка Бобошево – Кочериново е спряно. За пътниците от преминаващите в участъка влакове ще бъде осигурен превоз с автобуси. Ръководството на "БДЖ – Пътнически превози" ЕООД е на мястото на инцидента.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com