Александър Маринов: България има нужда от нови политически формации

9540
Александър Маринов: България има нужда от нови политически формации

България има нужда от нови политически формации, които да изразяват интересите на големи групи от обществото и които нямат свое представителство в сегашния парламент, заяви в предаването „Това е България” на радио „Фокус” политологът Александър Маринов. Според негo, това не включва ново политическо инженерство, а нов тип формации.

„Всички сегашни политически играчи, включително и ГЕРБ като сравнително нова партия, са тотално амортизирани и много бързо изконсумираха „съпротивлението на материала”, анализира Маринов.

Учреден е инициативен комитет за създаването на партия "Свободен народ"

В София е учреден инициативен комитет за създаването на партия "Свободен народ", която ще е със социалдемократическа насоченост, съобщи...

„В следващите месеци предстоят политически битки, но това е така, защото управлението е слабо и има все по-остра съпротива срещу редица мерки, които предприема правителството”, каза още политологът.

По думите му, едно управление, колкото и да изглежда силно и стабилно, не може да подмени и да смачка всички интереси в обществото.

„Колкото по-напрегната е политическата ситуация, толкова по-голяма става ролята на президента като oмиротворител”, каза Маринов по повод думите на президента Росен Плевнелиев, че през „следващите 16 месеца обстановката в България ще бъде предизборна”.

Според Маринов, това не бива да се бърка с ролята на арбитър, каквато грешка е направил Георги Първанов по време на президентските си мандати.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com