Булсатком взе лиценз за четвърти мобилен оператор

26087
Булсатком взе лиценз за четвърти мобилен оператор
Операторът отправи ново предложение към ТВ7 за излъчване на програмите ѝ

Кабелният оператор "Булсатком" е получил лиценз за откриване на четвърти GSM оператор, съобщиха от Комисията за регулиране на съобщенията (КРС).

За лиценза "Булсатком" е платил 19 млн. лева. Засега не е ясно какви ще са цените, които ще предлага новият оператор, както и какви ще са пакетите за клиент. Мобилната мрежа ще се изгради на етапи - първо в големите градове и основните пътища на страната, съобщават от bTV.

Шефът на АБРО: ТВ оператори укриват абонати

Според проучване на Асоциацията на българските радио- и телевизионни оператори - АБРО, разпространителите на телевизионен сигнал укрива...

В момента в България действат три мобилни оператора - Vivacom, Mtel и Globul. По данни на КРС те осигуряват на всеки българин средно по 1,5 телефонни номера.

Междувременно стана ясно, че "Булсатком" са предложили на ТВ7 да разпространява програмата на телевизията и на канала ѝ Супер 7 в отделен пакет. 35% от събраните такси от пакета ще остават за телевизията, става ясно от съобщение от "Булсатком".

Днес в полунощ ТВ7 се закани да спре сигнала към кабелния оператор, ако няма споразумение. В новото предложение на "Булсатком" се изразява надежда, че сигналът на програмите няма да бъде преустановяван едностранно от която и да е от страните за времето на водене на преговорите.

Редактор: Ивайло Петров

Полицейска медийна медиация в полза на по-силния

Имаше един виц за чужденеца, който искал да си осинови едно от многобройните деца на Асан и въодушевеният продавач, рекламирайки едно...

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com