Цонев: Законността в България е като шоу на МВР Pictures

3612
Цонев: Законността в България е като шоу на МВР Pictures

Председателят на "Нова алтернатива" Николай Цонев определи законността, която раздава прокуратурата като "сапунен сериал". Цонев даде последното изказване по повод подадена оставка от прокурор Роман Василев и неприемането й от страна на главния прокурор Сотир Цацаров, съобщи БГНЕС.

Днес в медиите излезе информация, че прокурор Роман Василев е подал оставка в следствие на информацията, че е неправомерно и незаконно е употребил СРС в делото срещу мен. За моя изненада, главният прокурор Сотир Цацаров, който вчера сам призна в публичното пространство, че е бил "подведен" и действията на Роман Василев не са съответствали на закона, днес отказа да приеме подадената му от Василев оставка. Т.е. главният прокурор вчера е уличил свой подчинен в незаконни действия, а само след ден отказва да го санкционира, да му потърси наказателна отговорност за служебни злоупотреби и напротив, даже публично го оправдава. Това вече прилича на законност като от сапунен сериал, т.е. първа част на шоуто на МВР Pictures, прераства във втора част на "Студио за игрални филми прокуратура", казва в изявлението си Николай Цонев. "Oчевидно целият български народ получава справедливост и законност като на филм – с много екшън, скалъпена режисура и бутафорен резултат", казва Цонев.

Николай Цонев съди Фандъкова

Партията на Николай Цонев "Нова алтернатива" внесе в съда жалба срещу отказа на столичния кмет Йорданка Фандъкова да предостави информ...

"Дори и да приемем, че "всички действия, извършени от Роман Василев по време на разследването … са били изцяло съгласувани със заместник-главния прокурор Бойко Найденов", това не оневинява Василев, а само прави Бойко Найденов съучастник. Питам: Кога трябва да вярваме на прокуратурата – когато признаят свое нарушение на закона или когато се опитват да го замажат? Кажете ми, кой българин може да се усеща защитен от тази прокуратура? Кой днес може да повярва, че утре някой прокурор няма да го обвини несправедливо заради нечии поръчки и интереси.

Аз съм потърпевш от тази ситуация и от личен опит знам, колко е абсурдно именно прокуратурата, която трябва да защитава правовата държава и правата на гражданите да не изпълнява своята роля и напротив – да злоупотребява със своите правомощия и институционални задължения", казва още Николай Цонев.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com