ДАНСwithme №89 блокира движението пред Министерски съвет

9404
ДАНСwithme №89 блокира движението пред Министерски съвет

Протестиращите срещу кабинета на Пламен Орешарски блокираха движението пред Министерски съвет за 89-и ден, съобщава "Фокус". 

Те свирят със свирки, бият на барабани и развяват български знамена. Броят им е малък, като към протеста се присъединяват още хора. Има полицейско присъствие в района. 

На протеста срещу правителството в столицата се развяват български знамена, знамето на Европейския съюз и Самарското знаме.

Сред събралите се днес на площад „Независимост” има такива, които са дошли с малките си деца, с велосипеди и домашни любимци, дори облечени официално, с вратовръзки. Някои от плакатите, които протестиращите носят, гласят „Народът не трябва да се страхува от правителството си!”, „Оставка! Оставка! Оставка! Вашите бездействия = смърт”, „Писна ми от рубладжии и поцелуйковци. Оставка!”.

Стягат пародиен контрапротест - манифестация за 9 септември

„Помните ли онези кадри: работници с лозунги "Слава на БКП"; електрокари, придържащи портрети на Маркс, Енгелс и Георги Димитров...

Много от протестиращите свирят на барабани, тъпани, свирки, вувузели. Протестът се охранява от антиконфликт полиция. Протестът преминава спокойно. И днес на протеста млади хора раздават вестник „Протест”.

Протестът срещу правителството се насочи към Народното събрание. Най-отпред на шествието вървят хора, които носят два големи плаката с надписи „България каза Орешарски върши си” и „Вън червената мафия”.

Преди малко трима участници в протеста бяха застанали непосредствено до загражденията пред Министерски съвет. Двама от тях надуваха вувузелите пред лицата на полицаите, а третият, който държеше плакат „За България”, започна да тресе заграждението. Не се стигна до конфликт и при потеглянето на шествието те прекратиха действията си. На протеста присъства малко момче, на чийто барабан пише „оставка”. Движението на площад „Независимост” е възстановено, а по бул. „Цар Освободител” патрулират полицаи.

200 са били протестиращите срещу управляващите към 20.00 часа пред сградата на Министерски съвет в центъра на София. Това съобщиха от пресцентъра на МВР.

Няма данни за инциденти. Полицейските екипи продължават да се грижат за сигурността и обществения ред.

Съединението оживя в Пловдив, ДАНСwithme пак поиска оставката на Орешарски

„Столицата на Съединението” Пловдив почете големия национален празник с възстановка на великото за България историческо съб...

С викове „оставка” и „червени боклуци” протестното шествие спря пред Народното събрание.

Сградата на парламента е оградена с метални заграждения, зад които има жандармерия и полиция. Недоволните граждани развяват български знамена. Сред издигнатите плакати има такива, на които пише „Червеното правителство долу. Червеният измет в Белене”, „Червената мафия вън – червената олигархия при Путин”, „БСП, ДПС и Атака са мафиотско-олигархични организации, провеждащи руски имперски интереси в България”.

И днес продължава да се събира подписка за оставката на правителството. Някои от участниците в протеста се разотиват. Протестът преминава мирно без нарушаване на обществения ред.

Разотиват се участниците в антиправителствения протест в столицата. Един от протестиращите с мегафон призова протестиращите утре в 08:00 часа да се съберат пред парламента да посрещнат народните представители. Част от барабанистите – участници в протеста бяха застанали непосредствено до паметника на цар Освободител и биеха на барабани. Звучеше музика от черното пиано, като до него все още е белият роял с надпис „Отсвирвам Ви”.

Остава палатковият лагер пред Народното събрание и този в градинката в страни от Народното събрание. Там е закачен плакат с надпис „23 години грабеж стигат! Имате 30 дни да спрете”. В района остават полицаи, които да наблюдават за опазването на обществения ред. Движението в района на Народното събрание все още е блокирано.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com