МИЕТ предприема действия по отнемане на концесията на "Горубсо-Мадан"

7427
МИЕТ предприема действия по отнемане на концесията на "Горубсо-Мадан"

"Дори когато един човек няма пари, може да запази думата си. Очевидно собственикът не умее да води коректен диалог. Не получихме нито график за заплатите, нито бяха платени частично в понеделник. Държавата ще търси друг изход за мината "Горубсо – Мадан" и тръгваме към отнемане на концесията", заяви министърът на икономиката, енергетиката и туризма Трайчо Трайков в Катар, съобщиха от МИЕТ, цитирани от БГНЕС.

Министърът допълни, че "в тази индустрия се печели добре не само когато се експлоатират подземни богатства и труда на хората, а и когато има добър мениджмънт." Министерството на икономиката, енергетиката и туризма предприема действия по отнемане на концесията на "Горубсо-Мадан".

Стачниците в Мадан и Кърджали няма да получат всичките си пари

Въпреки обещанията на Тотю Младенов и Трайчо Трайков стачкуващите в ГОРУБСО-Мадан и в Оловно-цинковия комбинат в Кърджали няма да получ...

Според концесионния договор при системно нарушаване на условията за осъществяване на концесията и системно нарушаване на условията по договора, концедентът има право да прекрати концесионния договор с едномесечно писмено предизвестие.

От Главна инспекция по труда са констатирали по надлежния ред системно нарушаване на условията по изпълнение на концесионния договор, което не е отстранено в указания срок. Поради това МИЕТ предприема действия по отнемане на концесията на "Горубсо-Мадан" за добив от находищата "Крушев дол" и "Петровица".

По-рано днес президентът на КНСБ Пламен Димитров заяви, че синдикалната организация застава на 100% зад исканията на миньорите в "Горубсо – Мадан" и на металурзите в "ОЦК – Кърджали".

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com