Над 200 протестираха заради лошия път през "Петрохан"

11126
Над 200 протестираха заради лошия път през "Петрохан"

Над 200 души се събраха на протест в местността "Малка Бързия", близо до Берковица. Повод за недоволството им е изключително лошото състояние на пътя през прохода "Петрохан".

За четвърт век мястото, избрано за протеста, се е превърнало в пример за лош път, по който дупките и кръпките са повече от настилката. Така изглежда и останалата част от пътя до прохода "Петрохан". В декларация към недоволните граждани се присъедини и Общинският съвет в Берковица, съобщи БНР. В нея се настоява Министерството на регионалното развитие и благоустройството и Агенция "Пътна инфраструктура" да направят необходимото, за да продължи ремонтът на пътя, спрян миналата година заради липса на средства.

Полицията предотврати самозапалване пред НДК?

Преди минути полицията иззе 5-литрова запалителна течност от протестиращите пред НДК. Има вероятност течността да е била подготвена з...

През 2011 година стартира проект за пълна рехабилитация и реконструкция на прохода "Петрохан", който трябваше да бъде завършен за две години. В момента обаче шосето продължава да е в окаяно състояние, осеяно с дупки и пропаднали участъци. Това провокира хората, които всеки ден пътуват през проблемния участък, отново да се вдигнат на протест, като блокират най-прекия път от София към Северозападна България. Първият протест се състоя на 1 май тази година. Местната власт остана безучастна.

"Правителството на Борисов се хвалеше с магистралите, но толкова важна инфраструктура остана в тежко състояние, а тя е жизненоважна за икономиката и за развитието на най-бедната част от България. Ние искаме да знаем какво се случва с проекта и защо не се изпълнява", каза председателят на Единна народна партия Мария Капон. Единна народна партия подкрепя протеста, за да накара институциите да отговорят каква е отпуснатата сума за рехабилитация на тази отсечка, коя е фирмата, която е получила средствата, какви разходи са направени към момента и дали отпуснатите целево пари са разходвани само за ремонтните дейности на пътя. "Хората имат право да знаят защо бездействието продължава и ще има ли наказани за това", категорична е зам.-председателят на Единна народна партия доц. Надя Миронова. По думите й е време институциите да поемат отговорността си към хората и да престанат с оправданията, които превърнаха Северозападна България в най-бедният край на най-бедната страна в целия Европейски съюз.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com