Очаква се да изхарчим 2 милиарда лева по празниците

6362
Очаква се да изхарчим 2 милиарда лева по празниците

Повече от 2 милиарда лева ще изхарчим за 6-те почивни дни. Това съобщи БТВ, като уточни, че в това число влиза, както пазаруването за трапезата, така и пътуванията за празника. Изчисленията показват, че за 6-те великденски дни българинът ще изхарчи над 600 лева или с около 50 лева повече от миналата година.

София и големите градове се изпразниха предпразнично, но малкото останали хора не спират да пазаруват. Данните на НАП за миналите великденски празници сочат, че за 4-те дни тогава сме изхарчили над милиард и 500 хиляди лева. Затова очакванията сега са оборотът да надхвърли 2 милиарда.

Честит ден на труда!

На 1 май светът отбелязва Деня на труда и международната работническа солидарност. На тази дата, много страни в света честват обществен...

Силни са били и последните два дни - плащанията с кредитни карти в понеделник и вторник са скочили с 45%, двойно са се увеличили и тегленията от банкомати.

Над 550 хиляди българи ще пътуват или вече са заминали на гости на близки и роднини, или на почивка за празничните дни. Августовските температури през май вече напълниха курортите по Черноморието.

Тази година туроператорите са продали далечните дестинации в Европа и Азия още през февруари. У нас къщите за гости също са разпродадени, но хотелите на морето и в планината все още имат свободни стаи.

„По всяка вероятност са отворили още колеги и именно затова цените паднаха, защото при по-голямо предлагане дори при по-голямото търсене в момента цените са на по-ниско ниво от миналата година”, казва Калин Драганов, от туристическа агенция.

На Велика Сряда Юда се съгласил да предаде Христос

Велика сряда е третият ден от Страстната седмица. На този ден Юда Иксариотски обещал да предаде Иисус Христос за 30 сребърника. Освен ...

Освен повече българи по Черноморието, хотелите ни се радват на засилен интерес и на чужденци - главно гърци и румънци, но също и германци и руснаци.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com