Папазов: "Дунав мост 2" е мост "Нова Европа"

9714
Папазов: "Дунав мост 2" е мост "Нова Европа"

Новият мост над река Дунав ще се казва "Нова Европа". Румънската страна твърдо държеше за това име и беше подкрепено и от нашите специалисти. Това каза министърът на транспорта Данаил Папазов, цитиран от Дарик. 

За отказа на президента Плевнелиев да участва на откриването на Дунав мост 2, Папазов каза, че не може да го коментира. "Това е държавният глава и той е взел такова решение. Бяхме направили много сериозна подготовка и празникът се получи. За съжаление този празник не получи истинския отзвук в страната. Важно е, че хората на място, които бяха на моста, усетиха тръпката. Почти всички бивши министри присъстваха на откриването. Абсолютно всички бяха лично поканени, но нямаше на откриването нито един от предишните премиери", добави Папазов. 

Орешарски: Надеждата е, че Дунав мост 2 ще даде импулс за икономическо развитие

Мостовете винаги са символ на връзки, връзки между страни, хора, градове. Връзките винаги дават възможност за бизнес и за развитие. Т...

Запитан дали правителството е зависимо от избора на един човек на определен пост, Папазов отговори, че не е усетил никаква зависимост. "Хареса ми начинът, по който ще работим с Орешарски", подчерта транспортният министър. "Аз познавам МТИТС, там има много добри специалисти. До момента никого не съм сменил в министерството, дал съм шанс на всички да работят в нови условия при поставяне на ясна и конкретна задача. Ако не видя промяна в действията им и в състоянието на дружествата, които те управляват, ще взема мерки. Първо гледам заместниците на сегашния екип. За мен е важно да се познава системата отвътре. Винаги се оглеждам първо за експерти в съответния бранш", каза Папазов. 

Помолен да коментира контактите му с Делян Пеевски, Папазов заяви, че се познава с него и са работили заедно в Пристанище-Варна. "Методиката по назначаване на членовете на бордовете на такива фирми става по предложение на министъра на транспорта. Тогава се запознах с Пеевски. Хората в борда бяха нови за мен. Програмата, която заложиха в пристанищния сектор ми хареса", каза Папазов. За това, че Пеевски на 21 години е бил назначен в Пристанишев-Варна, Папазов коментира, че за тези 2 години, през които са работили заедно, не е имал проблеми с него. 

"Той само помагаше. Той беше главно връзката на пристанищния мениджмънт с министерството на транспорта. Бързо се придвижваха документите ни тогава. Полезен беше с връзките си. Не мога да кажа нищо лошо за него през тези 2 години. Пеевски после тръгна да се развива в друга посока". Така Папазов отговори на въпроса защо Пеевски е махнат през 2003 г. от Пристанище-Варна. "Със завършване на висшето си образование започна друга работа. След това епизодично може би 2-3 пъти съм се виждал с него за следващите 10 години , но съм запазил добри спомени. Той е много амбициозен човек, бързо навлизаше в проблемите", каза още Папазов.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com