Променлива облачност и валежи

5821
Променлива облачност и валежи

Днес облачността ще е променлива. Главно над Северна и Западна България в часовете около и след обяд ще има краткотрайни валежи, в отделни райони и с гръмотевици. Над Източна България ще духа слаб югоизточен вятър, по морския бряг временно до умерен. Максимални температури между 26° и 31°, в София около 26°.

Над Черноморието ще преобладава слънчево време. По-значителни временни увеличения на облачността ще има след обяд над северното крайбрежие, където на места ще превали за кратко. Вятърът ще е от югоизток до умерен. Максимални температури 24°-26°. Температурата на морската вода е от 22° по северното крайбрежие до 24° по южното. Вълнението на морето ще е около 2 бала.
Над планините по-значителна облачност ще има след обяд, когато на места ще превали и прегърми. Вятърът ще е от запад – умерен, а по най-високите и открити части силен. Максимална температура на 1200 метра около 20°, на 2000 метра около 14°.Такава е прогнозата на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) - БАН, съобщи за Агенция "Фокус" Христо Христов, дежурен синоптик.

До обяд времето ще е предимно слънчево

До обяд времето ще е предимно слънчево. По-късно през деня от запад отново ще има увеличения на облачността, но веряотността да превал...

В четвъртък ще е топло, с променлива облачност, над Западна и Северна България често значителна и със слаби превалявания, над останалата част до слънчево време. Ще духа слаб, в Източна България - умерен и силен югоизточен вятър. Максимални температури между 27 и 32°, по-ниски по брега на морето.

В петък югоизточният вятър ще отслабне, а по-късно в Дунавската равнина ще задуха западен вятър, който ще се усилва и с него ще започне да нахлува хладен въздух. Ще има превалявания, възможни са гръмотевици; максималните температури ще се понижат с 3-5 градуса. В събота ще е ветровито, с променлива облачност до слънчево; температурите още ще се понижат.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com