Сглобяват реактори за АЕЦ "Белене"?

6444
Сглобяват реактори за АЕЦ "Белене"?

Въпреки че все още съдбата на проекта АЕЦ „Белене” не е ясна и политическото решение на въпроса се отлага във времето, се появиха информации, че един от руските подизпълнители е започнал изграждането на ядрените реактори и работата е в последен стадий.

Два руски сайта разпространиха информации, че е стартирал усилен монтаж и последващо изпращане в АЕЦ „Белене” на реактори за централата. Ижорските заводи, които принадлежат към групата ОМЗ, са започнали контролното сглобяване на реактора ВВЕР-1000 за първия енергоблок на АЕЦ „Белене” у нас, пише изданието www.energyland.info, цитирано от КРОСС.

Сърбия е заинтересована от АЕЦ Белене

Сръбският министър на инфраструктурата и енергетиката Милутин Мърконич заяви днес в Белград, че Сърбия има голям интерес да участва в р...

Проектът на АЕЦ „Белене” включва изграждането на два енергийни блока с реактори ВВЕР-1000. В съответствие с договорите Ижорските заводи ще произведат за АЕЦ „Белене” два корпуса и вътрешнокорпусните устройства за реакторите; два връхни блока; два компенсатора за налягане, осем парогенератори с колектори на топлоносителя (четири корпуса за парогенератори вече са били изпратени в ЗИО „Подолск”), два комплекта възли за основния циркулационен тръбопровод, както и осем хидроакумулаторни системи за аварийно охлаждане на ядрото на реактора и 16 резервоари за пасивна защита на активната зона на реактора.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com