X
 
 

Екипна лекарска работа спаси живота на бургазлийка с инсулт

1705 0
Екипна лекарска работа спаси живота на бургазлийка с инсулт
Снимка: УМБАЛ Бургас
81-годишната жена от Бургас беше върната към живот с нов метод за лечение на инсулт. Злата Петканова е приета по спешност в УМБАЛ Бургас.

Благодарение на бързата реакция на лекарите и прилагането на метода тромболиза, жената вече е в стабилно състояние. Тромболизата е мотод чрез който се лекува исхемичен мозъчен инсулт. При него се прилага венозно вливане на медикамент, който разтваря тромба и по този начин съдът се отпушва.

За сучая пациентката разказва: “Изведнъж кихнах. Опитах се да кажа нещо, но не мога! Нямам глас! Лявата ми ръка се схвана! Мъжът ми каза да легна да си почивам, обаче снахата реши да ходим до болницата. Случих на лекари и на снаха. Чувствам се много добре".

Въпреки 4-те инсулта, Павел Васев е в стабилно състояние

Режисьорът Павел Васев е в критично, но на фона на четирите прекарани инсулта - стабилно състояние. Това съобщи тази сутрин завеждащият...

Тромболизата, благодарение на която са излекувани и други пациенти, трябва да бъде извършена в първите три часа от инсулта. За нея е особено важно медиците да работят в екип, в който влизат различни специалисти. В случая заедно са работили екипи от Спешно отделение, Неврология, Образна диагностика и Реанимация.

 

 

 

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители
Седмичен хороскоп за 9-15 декември
Седмичен хороскоп за 9-15 декември

Овен През новата седмица ще имате възможността да уредите много неща в служебен план. Ще се отворят възможности, които е добре да не пропускате...