Фест уикенд посреща жителите и гостите на Бургас

1124
Фест уикенд посреща жителите и гостите на Бургас
Снимка: Община Бургас

Последните музикални емоции от Spice Music Fest едва са отминали, а ето че в Бургас се задава нова ударна вълна от хубави преживявания! И отново ще има за всекиго по нещо! Време е за Фест уикенд в Бургас! 

Още днес, 10 август, на Пристанище Бургас започва STREET FOOD&ART FESTIVAL. Вкусни стрийт фууд приключения, кулинарни демонстрации, забавления за малки и големи, много музика и изненади очакват всички посетители в трите фестивални дни. Входът е свободен. 

На 11 август Експо център „Флора“ ще се превърне в притегателен център за почитателите на хубавите книга. Там, на алеите пред центъра, до 15 август ще се проведе Изложението „С книга на плажа“. Всички четящи ще имат възможността да контактуват директно с представители на издателствата, а също и с някои от любимите си автори.  

Два дни по-късно, на 13 август, за 7-ма поредна година в Бургас ще стартира едно от най-големите скейт събития в Европа - Burgas Skate Open 2021. В него ще се включат майстори на дъската от България, Румъния, Сърбия, Гърция, Аржентина, Чехия, Колумбия и Израел. Освен атрактивните демонстрации и състезания, Burgas Skate Open ще включва още и експозиция на най-атрактивни фотоси от предишни издания на „Burgas Skate Оpen”, в Галерия-музей „Георги Баев“ и кино вечер в Barabar. 

В края на седмицата Бургас ще бъде домакин и на SOLAR Summer Festival! Програмата на грандиозното музикално събитие ще представи в зоната до Морска гара едни от най-популярните диджеи на световната сцена. В трите дни, от 13 до 15 август, ще чуем имена като Hot Since 82, Michael Bibi, Paco Osuna, Victor Calderone, Amelie Lens и Milo Spykers. 

И хубавите неща не свършват дотук! След броени дни едно истинско бургаско бижу празнува! На 15 август Туристически комплекс „Остров Света Анастасия“ ще отбележи своя празник за поредна година. Предвидени са тридневни тържества, включващи празничен базар на изкуствата, голямо островно хоро, свободен достъп до фара, специално парти - Solar island, както и прекрасен концерт на Държавна опера-Бургас! Предвидени са и три специални курса на кораб „Анастасия“, който ще се отправи на едно пътешествие до Културно-туристически комплекс „Ченгене скеле“. Желаещите да пътуват могат да го направят на 14 август, събота, от 10.00, 13.30 и 17.00 часа. Отплаванията ще се извършват от „Магазия 1“. За повече информация и резервации: 0882 004 124.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от БУРГАС:

Община Бургас продължава да ремонтира улиците в центъра на града

Община Бургас пита жителите на „Възраждане“ искат ли етажни паркинги на пет възможни локации

Красивото цветно изложение "Флора 2024" се открива на Лазаровден с концерт в Бургас (ПРОГРАМА)

Бургас посреща Лазаровден и Цветница с грандиозна програма

Над 500 участници от цялата страна идват в Бургас за най-голямото географско събитие у нас

Представиха резултатите от проекта за подобрено образование и грижи в ранна детска възраст в община Бургас

Авиомузей-Бургас кани децата на вълнуващо приключение за Великден

Забраняват строителството в Царево и Ахтопол от 15 май

Детски фолклорни ритми огласиха Младежкия международен център-Бургас

Служебният кабинет връща назначена от Радев за областен управител на Бургас

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com