X
 
 

Бюрокрация и за обезщетенията за африканска чума, в Кресна подозират провокация

7937 3
photo of Бюрокрация и за обезщетенията за африканска чума, в Кресна подозират провокация
Снимка: Getty Images/Guliver
Доста документи и подписи са необходими, за да могат нерегистрираните стопани да вземат 300 лева обезщетение.

300-те лева се дават на стопани, гледали до 5 прасета и всъщност финансовата помощ се дава на двор, а не на едно животно. Т.е., може да имаш повече от едно прасе, но по-малко от шест, и пак ще вземеш 300 лева, независимо, че съседът например е гледал само едно прасе.

БАБХ намери тривиален начин да оправдае милиони заради африканската чума

Българската агенция по безопасност на храните (БАБХ) продължава да гради имидж на уникално ниво на дееволюция. Новото доказателство са ...

Маринка Генова, кмет на русенското село Николово, където първо се появи африканска чума в индустриален свинекомплекс, вече е получила необходимите документи. Какво се иска – протокол и заявление, като трябва да бъде описано какви препарати се купуват за обеззаразяване на двора, предаде БНТ. Констативният протокол следва да бъде подписан както от кмета на населеното място, където е съответното пространство, така и от областния управител.

Все още обаче се готвят нови правила за обеззаразяване, защото стои въпросът може ли всеки да обеззарази сам мястото, където е гледал съответното животно. Би трябвало тази седмица мерките да бъдат уточнени.

Междувременно в Кресна, където беше открито мъртво и болно от африканска чума прасе в река Струма, все още не са умъртвени всички прасета. Точната бройка не е ясна – между 160 и 180 животни. А един от стопаните, които вече са умъртвили прасетата си, изрази съмнение дали има африканска чума. „Всичко е на политическа основа”, смята мъжът.

Кметът на града Николай Георгиев подчерта, че напрежение в града няма. От днес, 19 август, започва принудителната евтаназия на прасета. А градоначалникът повтори, че е искал повторни проби, но се изпълнява заповедта на епизоотичната комисия. Досега още няма резултат откъде е прасето, което беше намерено в Струма и има съмнение, че е било подхвърлено.

В Кресна не са готови да си избият прасетата въпреки намерено болно и мъртво от чума животно в Струма

Прави се епизоотично проучване откъде е дошла заразата. Ще намерим собственика на прасето. Това заяви д-р Петър Матеев от БАБХ, след ка...

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители
  • ДС-Иван к(П)расьов 3 ДС-Иван к(П)расьов преди 1 месец Профил на трол?
    Защо ползвате без позволение снимки от конгреса на ВМРО-БНД за илюстрация на статиите ви?! Докога, бе?!
  • Анонимен 2 Анонимен преди 1 месец Профил на трол?
    От ГЕРБ може само заГРОБване !
  • Дидо 1 Дидо преди 1 месец Профил на трол?
    Прост народ сме си и това е!Взеха хляба на хиляди хора от селата и няма протести,няма масови демонстрации - няма НИЩО!300 лв. са ПОДИГРАВКА и пак НЯМА публично недоволство!Всеки си натиска работното място и не пуска!
missing image
ЛЮБОВЕН хороскоп за 21-22 септември

Овен Романтиката ще бъде водеща сила през този уикенд. Възможно е вълненията ви и емоциите ви да бъдат много силни. Желанието за секс и интимност...