Лицензът на брокерите, сочени за виновни за банковата паника, е на път да бъде прекратен

20418
Лицензът на брокерите, сочени за виновни за банковата паника, е на път да бъде прекратен
Снимка: БГНЕС

Комисията по финансов надзор (КФН) официално е открила производство за отнемане на лиценза на инвестиционния посредник „Глобал маркетс”. Това е компанията, чиито шефове бяха задържани от ДАНС с обвинение, че са разпространявали SMS-и, с които са всели паника по отношение на банковата система.

Интересното е, че през май тази година КФН забрани на „Глобал маркетс” да сключва нови договори с клиенти, задължи компанията да публикува в сайта си съобщение, че прекратява дейността си и да уреди отношенията с клиентите си в съответствие с тяхната воля.

40 и 30-годишен с обвинения за паниката с банковата система

Софийска районна прокуратура образува досъдебно производство срещу две лица за подаване на невярна информация за български банки, пре...

Двамата арестувани вчера, 30 юни, са Кирил Джабаров (роден през 1985 г. в София, български гражданин) и Робърт Димитров (роден през 1974 г., в Чехословакия, български гражданин). В информация за извършените арести ДАНС съобщи, че лицензиран инвестиционен посредник е изградил мрежа от свързани фирми за маркетингови услуги, чрез която на 26-27 юни 2014 г. на физически и юридически лица са изпратени стотици съобщения, озаглавени „Информационен бюлетин относно рисковете за депозити в български банки”, целящи създаване на паника сред вложителите.

Това далеч не е първият сблъсък на фирма „Глобал маркетс” със закона, припомни Нова телевизия. Още през 2009 година срещу брокерите има оплаквания за агресивна реклама по телефона. Заради това срещу фирмата има няколко влезли в сила наказания от Комисията за финансов надзор, както и от Административния съд.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com