X
 
 

Над 6000 човека ще присъстват на Webit и Дигиталната асамблея през 2018 г.

1735 0
photo of Над 6000 човека ще присъстват на Webit и Дигиталната асамблея през 2018 г.
Снимка: Webit
На 11 декември от 13:30 часа в сградата на Столична община се състоя съвместна пресконференция между кмета на град София - г-жа Йорданка Фандъкова, комисаря по въпросите на цифровата икономика и цифровото общество г-жа Мария Габриел и председателя на фондация Webit - г-н Пламен Русев

На нея беше обявено какво предстои по време на най-значимото събитие за технологии, иновации и политики, свързани с дигитализацията във всяка една сфера в Европа за 2018 - EU Digital and Innovation week (25 - 29 юни 2018 г.), което ще се проведе в София.

Комисар Габриел говори за домакинството в София на Дигиталната Асамблея, което се организира от Европейската Комисия и е годишната среща на най-високо ниво на Европейския съюз, свързано с политики в дигиталната сфера.

„Важно е България да е сред страните, които ще подадат заявка за това, че Европа се превръща в място, което задава тенденции. Дигиталната Асамблея, освен повод да се поставят големите теми, има още едно измерение. Тя е прекрасен повод да се обърне внимание на местното ниво, какво България предлага. Имаме възможност да изтъкнем, че България е водеща по броя на жени в сектора на информационните и комуникационните технологии.“ – заяви комисар Мария Габриел

Над 6000 човека се очаква да присъстват на Webit и Дигиталната Асамблея, като част от Европейската Дигитална и Иновационна седмица.

„В рамките на Европейската дигитална столица ще се съберат целия Policy making елит на Европа, над 1500 гости от политическия елит на Европа, които взимат решенията за това как ще продължи напред дигиталното бъдеще на Европа, както и 5000+ гости от целия глобален бизнес.”– сподели Пламен Русев

Webit.Festival ще се състои от над 12 паралелни конференции, изложение, множество уъркшопи и тематични затворени дискусии на най-високо ниво -  “ бизнес + политически лидери”.

Очакват се над 400 световни лектори, топ 200 стартиращи компании на Европа, предприемачи от цял свят, създатели на едни от най-иновативните компании, футуристи и лидери в индустриите си ще   покрият теми, сред които основни са:

- Модерната дигитална инфраструктура ( Modern infrastructure (infrastructure 4.0) : networks, data processing/cloud, AI, Blockchain)

- Здраве (Digital Health)

- Умни градове и мобилност (Smart Cities and Smart Mobility)

- Забавление и Медии в 21 век (Digital Entertainment&Media in XXI century)

- Общество/Култура в дигиталната епоха (Society/Culture in the Digital Age: e-Privacy, GDPR)

- Дигитални умения и образование (Digital Skills and competences; Education)

- Киберсигурност (Cybersecurity – geopolitics and defence)

Фандъкова и Мария Габриел представят EU Digital and Innovation week

На 11 декември от 13:30 ч. в Столична община кметът на София Йорданка Фандъкова, комисарят по въпросите на цифровата икономика и цифров...

- Европа с хоризонт 2030 - 2050  (Europe in 2030-2050)

- Стартиращи компании и инвеститори; предприемачеството в ЕС (startups/scaleups/investors and boosting entrepreneurship in EU)

- Жените в бизнеса и политиката (Empowering Women in Business and Politics)

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители