НАП още няма всички данни по Panama Papers, но имало "смущаващи факти"

1352
НАП още няма всички данни по Panama Papers, но имало "смущаващи факти"
Снимка: Actualno.com

Към днешна дата все още нямаме обобщаващи данни за българите, които влизат в скандала Panama Papers, посочи говорителят на НАП Росен Бъчваров. Той отказа да прогнозира какъв ще е резултатът от проверките, но добави, че всички известни вече на обществото български имена по Panama Papers се проверяват. Има някои смущаващи факти, каза говорителят на НАП, без да уточнява за кого говори.

По думите на Бъчваров „24 часа”, които са българският партньор в международното журналистическо разследване, не са дали обобщени данни, защото това е трябвало да стори Международния журналистически консорциум (ICIJ) и консорциумът да реши. Досега ICIJ не е пратил обобщени данни, а през този месец се очаква да бъдат публикувани още подробности.

Испански министър подаде оставка заради Panama Papers

Испанският индустриален министър подаде оставка заради връзки с офшорни компании, излезнали на светло благодарение на Panama Papers ...

Дотук българските имена, свързани с Panama Papers, са Николай и Евгения Баневи, Петър Манджуков, Тодор Батков, Васил Божков, бившият шеф на Петко Сертов – Ангел Божилов, Денис Бареков. Появи се и името на Делян Пеевски, макар и индиректно.

15 000 души все още не са декларирали доходите си. Това обяви говорителят на НАП Росен Бъчваров в днешния последен ден за подаване на данъчни декларации. Бъчваров припомни, че през миналата година НАП е събрала над 1,5 млрд. лева повече.

Днес (3 май) гишетата на НАП отвориха в 9:00 часа. Подаване на декларация по пощата днес е валидно, защото важи пощенското клеймо. До полунощ пък може да се подава декларация по електронен път. За неподадена изобщо декларация глобата е 500 лева, а за неверни данни - 1000 лева.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com