BMW Concept Active Tourer Outdoor ни подготвя за нещо кардинално ново

23170
BMW Concept Active Tourer Outdoor ни подготвя за нещо кардинално ново
А нещо ново в този случай значи компактeн MPV с предно задвижване, който ще дойде. Рано или късно.

Освен, че ни се представя как би изглеждал компактния MPV на BMW с предно задвижване, замаскирано в този случай под идеята за „умелото оползотворяване на пространството за спорта и свободното време в премиум компактния сегмент“, този концепт демонстрира още нещо ново: Plug-in хибридно задвижване.

Познатата от BMW i8 задвижваща концепция BMW eDrive, която позволява чисто електрическо и без локални емисии шофиране, в бъдеще ще се прилага при всички електрически и Plug-in хибридни задвижвания. Тя включва всички компоненти на електрическото задвижване, изцяло собствена разработка, като електромотора, мощната литиево-йонна батерия и интелигентната система за управление на енергията. Комбинацията между двигател с вътрешно горене и електромотор осигурява спортна динамика и среден разход на гориво от около 2,5 л/100 км и емисии на СО2 под 60 г/км.

BMW 3 Series 335i: Бързо, по-бързо, много бързо (тест драйв)

Всеки успех се кове в продължение на много години упорита работа. Няма нищо случайно в това да спечелиш златен медал на Олимпиада или д...

 

BMW Concept Active Tourer Outdoor е дълъг 4350 мм, широк е 1833 мм и е висок 1576 мм. С други думи: размерите на хечбек от клас С. Добавяме към тях дългото междуосие от 2670 мм, по-високата линия на покрива и монтираният компактно напречен двигател и предното задвижване, които гарантиран изключително просторен интериор. С други думи: класически MPV.

Доминиращият елемент на типичната за BMW предна част е характерната, наклонена леко напред бъбрековидна радиаторна решетка, при която две от пластините се отличават с изискани оранжеви акцентиращи линии. Достигащите до калниците двойни фарове с LED акцентиращи светлини заедно с богатата на детайли предна броня подчертават присъствието на BMW Concept Active Tourer Outdoor. Двата големи външни въздухозаборника под фаровете също допринасят за спортното излъчване на предната част. 20-инчовите джанти тяк са сложени като оправдание на думата Concept. Подчертано хоризонталните линии придават характер на задната част на компактното BMW. Големите задни светлини, достигащи до страничните панели, подчертават широките арки на калниците и допринасят визуално за стабилната стойка на автомобила на пътя. Големият заден капак, ниският товарен ръб и широкия отвор осигуряват комфортен достъп до багажника.

 

BMW отчита рекордни продажби

BMW Group постига най-високите продажби в историята си за първите шест месеца на годината, реализирайки общо 954 521 превозни средства....

Интериорът на BMW Concept Active Tourer Outdoor е подчинен на осигуряване на простор. Средната конзола сякаш се рее между предните седалки и плавно прелива в арматурното табло. Тази подредба гарантира максимална свобода за краката на водача и пътника до него. Повдигнатите седалки в т. нар. Semi-Command позиция осигуряват изключителен обзор и дооформят оптималното ниво на управление и комфорт. За да може да отговори на изискванията на активностите през свободното време при всякакви метеорологични условия, дъното на багажника е покрито със здрав, лесен за почистване пластмасов материал.

 

Пример за хитроумната функционалност на пространството на BMW Concept Active Tourer Outdoor е представената за пръв път във Фридрихсхафен интегрирана стойка за два велосипеда. За разлика от конвенционалните конструкции тя не е монтирана извън автомобила, а е интегрирана компактно в интериора. Преимуществото: велосипедите не само остават чисти и сухи, но и са перфектно защитени срещу кражба и повреди. Когато не се използва, стойката се прибира в страничната стена, респективно дъното на багажника, без да отнема от пространството в интериора.

Концепцията на BMW Concept Active Tourer Outdoor е на т. нар.  Plug-in хибрид (PHEV = Plug-in Hybrid Electric Vehicle), която по идеален начин комбинира преимуществата на електрическото задвижване и на класическия двигател с вътрешно горене. Защото в чисто електрически режим Plug-in хибридните автомобили разполагат с пробег над 30 км и по този начин могат да се движат на къси и дълги разстояния, както и в смесен режим особено ефективно. Мощната литиево-йонна батерия на BMW Concept Active Tourer Outdoor може да се зарежда от всеки 220 волтов домакински контакт на електропреносната мрежа. С цел повишаване на ефективността на eDrive задвижването двете оси на BMW Concept Active Tourer Outdoor могат да генерират енергия и да я съхраняват в батерията. Изключително модерният 1,5-литров BMW TwinPower Turbo бензинов двигател от новото семейство агрегати на BMW Group EfficientDynamics работи в перфектно взаимодействие със синхронен електромотор. Със системната си мощност от над 140 кВт/190 к.с. комбинацията между двигател с вътрешно горене и електромотор на BMW Concept Active Tourer Outdoor гарантира подчертано спортна динамика при изключително ниски стойности на разхода на гориво и вредните емисии. BMW Concept Active Tourer Outdoor ускорява от 0 до 100 км/ч за по-малко от 8 сек, а максималната му скорост е около 200 км/ч. Въпреки тези впечатляващи технически характеристики средният разход на гориво е по-нисък от 2,5 л/ 100 км, което отговаря на емисии на СО2 под 60 г/км.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com