Ето го новото BMW Серия 3 Gran Turismo

44861
Ето го новото BMW Серия 3 Gran Turismo
Това е резюме

Новото BMW Серия 3 Gran Turismo интерпретира по нов и атрактивен начин класическата концепция “gran turismo” и добавя трети вариант в моделното семейство на BMW Серия 3. Автомобилът съчетава спортно-динамичния характер на Серия 3 Седан с функционалността и практичността на Серия 3 Туринг. Сред най-впечатляващите детайли на новото BMW Серия 3 Gran Turismo са мощно оформената предна част, елегантно издълженият силует с подобна на купе линия на покрива, страничните прозорци без рамки и ниската задна част с голям отвор на багажника. Това е и първото BMW, което е оборудвано с активен заден спойлер, който се сгъва при ниска скорост и по този начин остава практически невидим. Така подобната на купе линия на покрива почти не се нарушава.

 

BMW на NAIAS 2013

По време на Северноамериканското автомобилно изложение (NAIAS) 2013 в Детройт BMW ще представи няколко нови модела, демонстрирайки чрез...

Значителното увеличение на дължината в сравнение със седана и комбито се отразява положително не само на елегантния силует, но и на предлагането на място в интериора. Особено много място за пътниците има на задната седалка на Gran Turismo. Те се разполагат на три пълноценни седалки и имат място за краката като при лимузина от високия клас. С дължината си от 4824 мм, височина от 1489 мм и широчина от 1828 мм новото BMW Серия 3 Gran Turismo превъзхожда значително седана и комбито на BMW Серия 3. Същото важи и за междуосието от 2920 мм. Благодарение на умелата работа с пропорциите и линиите обаче BMW Серия 3 Gran Turismo изглежда също толкова ниско и динамично. Размерите гарантират разточително предлагане на място за пътниците и техния багаж, а това са най-добрите предпоставки за висок комфорт при дълги пътувания.

 

Вместимостта на багажника е 520 литра (и достига до 1600 л при сгъване на задните седалки) – с 25 литра повече спрямо BMW Серия 3 Туринг, пространството за краката отзад е увеличено със 70 мм, с което се нарежда между BMW Серия 5 и BMW Серия 7 – тоест е на нивото на високия клас.

В сравнение с BMW Серия 3 Туринг новото BMW Серия 3 Gran Turismo е по-дълго с 200 мм, а междуосието е удължено със 110 мм. Освен това новият модел е по-висок с 81 мм.

 

BMW 5 Series е най-продаваният бизнес автомобил

BMW Серия 5 защити лидерската си позиция в сегмента на бизнес-автомобилите. През миналата година „петицата” е била реализир...

Кокпитът на новото BMW Серия 3 Gran Turismo е идентичен с останалите модели на Серия 3. Както е обичайно, ясната ориентация към водача позволява оптимален достъп до всички важни функции на управлението. Превъзходните кръгли уреди на дисплея с визия Black Panel и свободно стоящият монитор на iDrive с модерен Flatscreen дизайн подчертават функционалната елегантност.

Премиум атмосферата в новото BMW Серия 3 Gran Turismo се подчертава от висококачествените комбинации от материали и най-високото качество на изработката. Предлагат се четири линии на оборудване: Sport, Luxury, Modern, M спортен пакет.

 

При въвеждането на пазара новото BMW Серия 3 Gran Turismo ще се предлага с избор от пет двигателя, които работят с актуалната технология BMW TwinPower Turbo. Освен върховия двигател – шестцилиндровия бензинов агрегат на BMW 335i Gran Turismo – бензиновата палитра обхваща два изключително модерни четирицилиндрови мотора, задвижващи BMW 328i Gran Turismo и BMW 320i Gran Turismo. Палитрата от агрегати се допълва от двата двулитрови дизелови двигателя на BMW 320d Gran Turismo и BMW 318d Gran Turismo. Подаването на мощност към задните колела е поверено на серийната 6-степенна механична скоростна кутия. Освен това като опция за всички двигатели се предлага и 8-степенна автоматична трансмисия. И в двата случая BMW Серия 3 Gran Turismo се оборудва с функция Auto Start Stop за понижаване на разхода на гориво.

От лятото на тази година BMW ще допълни гамата от задвижвания за новото Серия 3 Gran Turismo с още един дизелов двигател, както и с интелигентното двойно задвижване BMW xDrive. Освен BMW 325d Gran Turismo със 218 к.с. и високия въртящ момент от 450 Нм от лятото на 2013 г. гамата от модели ще бъде допълнена от xDrive вариантите на BMW 320i, 328i, 335i и 320d Gran Turismo.

BMW X6 M50d: Досиетата Х (тест драйв)

От „Досиетата Х“ на агент Мълдър, 9 сезона по-късно: Сряда, 23 януари, между 12:23-12:38 ч, някъде около Вакарел. Вече съм ...

Редактор: Пламен Георгиев

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com