От Гинес решиха: Bugatti Veyron SS е най-бързият в света

25658
От Гинес решиха: Bugatti Veyron SS е най-бързият в света
Модифицирането на ограничителя на скоростта не била причина за отнемане на рекорда.

В рамките на само няколко дни от рекордите на Гинес промениха позицията си кой трябва да бъде най-бързият автомобил в света.

В началото на миналата седмица от Actualno споделихме, че Гинес отнемат рекорда на Bugatti Veyron Super Sport. Суперавтомобилът бе вдигнал 430.98 км/ч, но аргументът на специалистите от Гинес бе, че ограничителят на максималната му скорост е бил модифициран. Действително при активиран ограничител на скоростта Veyron SS може да вдига „едва” 415 км/ч.

Резултатът бе, че от Гинес върнаха титлата „най-бърз сериен автомобил” на SSC Ultimate Aero. В петък обаче стана ясно, че Bugatti Veyron Super Sport отново притежава престижния рекорд. В крайна сметка от Гинес все пак са стигнали до заключението, че „промяната при ограничителя на скоростта не е фундаментална промяна по дизайна на автомобила или по двигателя”, което означава, че Veyron отново е най-бързият модел в света.

От Hennessey обаче имат своите амбиции да сложат край на споровете между Bugatti Veyron и SSC Ultimate Aero. Тяхното оръжие се нарича Venom GT и от Hennessey са уверени, че той ще успее лесно да стане най-бързият сериен автомобил в света.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com