10 необичайни приложения на чорапогащите в бита, за които не сте подозирали

2168
10 необичайни приложения на чорапогащите в бита, за които не сте подозирали
Снимка: iStock

Когато върху найлоновите чорапогащи се пуснат бримки, те веднага отиват в кошчето. И защо да не ги използвате в ежедневието?

10 приложения на чорапогащите

1. Полиране на обувки

Първо можете да срежете чорапогащника на няколко части, така че да станат 3-4 компактни парцала. Те могат да избършат обувките, придавайки им блясък. Мнозина отбелязват, че свойствата на найлоновите чорапогащи наподобяват полиращи кърпички.

2. Ароматизирани торбички

Неприятната миризма в дома е често срещан проблем. Решението е да се използват различни билки, предмети, напоени с евкалиптово масло или портокалови кори. Тези неща се сипват в торби от найлонов чорапогащник. Те могат да бъдат разпределени в цялата къща, поставяйки част в килера, на входа и на други места.

3. Временно отстраняване на теч

Този трик може да се ползва единствено, ако течът е незначителен. Можете да навиете смесителя с чорапогащник и да спуснете краищата близо до канализацията. Цялата влага, която ще се отдели, ще се стече по найлона директно в канала.

7 начина да направите чорапогащника по-издръжлив

4. Ремонт на токчета

Този метод на използване на найлонови чорапогащи може да се нарече нестандартен. Ако токчето или носът на обувката имат следи от износване, можете да разтопите найлона и да го нанесете върху повърхността. След нанасяне е важно капронът да се размаже равномерно, като леко се натиска.

Ако правите всичко по правило, тогава такъв ремонт ще ви позволи да използвате обувки още малко. Но ако направите грешка, можете да повредите обувките си или да се изгорите, тъй като разтопеният найлон е опасен при контакт с открита кожа.

5. Гъба за съдове

Мнозина ще се изненадат, но лепенките от найлонови чорапогащи са незаменима гъба за съдове, която ще ви зарадва със своята практичност и функционалност. Веднъж опитали миене с чорапогащи, повечето хора не са готови да се върнат към стандартните решения.

6. Плетиво на една кука

Можете да изплетете практично и стилно килимче от стар чорапогащник. Достатъчно е да нарежете чорапогащника на дълги парчета и да ги завържете.

Грешки, които допускаме при носенето на чорапогащник

7. Превързочен материал

Ако спешно трябва да превържете отворена рана, найлоновите чорапогащи ще бъдат отличен заместител на превръзката. Също така с помощта на капрон, можете да направите гъвкава превръзка в случай на фрактура или натъртване.

8. Изолация на дограма

Теченията от стари прозорци се срещат често. Найлоновите чорапогащи обаче могат да се нарекат едно от най-добрите решения. Преди запечатването те трябва да се намажат с лепило или да се използва маскираща лента.

9. Накрайник за прахосмукачка

Разпръснали сте малки части, които не трябва да падат в контейнера за прах? След това върху дюзата трябва да облечете чорапогащи и внимателно да съберете всички детайли. Тази техника ще ви позволи да намерите дори бижута, които може да са на килима или на други труднодостъпни места.

10. Почистване на стъкла и огледала

Найлоновите чорапогащи ви позволяват да се отървете от петна по очила и огледала. Тази техника отдавна се използва от много домакини. За да се отървете от всички петна, трябва леко да навлажните с чиста вода

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЧИСТОФАЙНИЦИ:

Защо почистването по метода 6/10 плени много домакини?

Как да почистите перфектно прозорците през пролетта: тайната на домакините

Как да почистите правилно екрана на лаптопа си, без да го повредите

6 съвета за миене на пода, които ще дадат отлични резултати

Как да почистите прозорците за 30 минути?

5 причини за неприятната миризма от прясно изпраните дрехи и решения на проблема

Два начина да се отървете от ивици по прозорците с помощта на просто средство

Прах за пране: кой да изберете, за да премахнете лесно петната

Защо не трябва да гладите спалното си бельо?

5 лайфхака, за да поддържате дома си подреден без много усилия

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com