Грешки, които допускаме при носенето на чорапогащник

6811
Грешки, които допускаме при носенето на чорапогащник
Снимка: iStock

За някои жени е от съществено значение да носят чорапогащник, особено когато са с рокли или поли, тъй като това е елемент, който може да направи краката им да изглеждат по-добре. А в по-студеното е просто безценен! Така че можем да кажем, че заема специално място в гардероба на много жени.

Това обаче е деликатна дреха, за която трябва да се грижим правилно, ако искаме да издържи толкова дълго, колкото трябва. Въпреки че, при носене на чорапогащник е вероятно да имаме някои лоши навици, които намаляват полезния му живот. Но това не трябва да притеснява никого, тъй като има редица неща, които можем да направим и с които е възможно да предотвратим разкъсване на чорапогащници.

И така, за да ви помогнем в тази задача, ние идентифицирахме най-честите грешки, които се допускат при носенето на чорапогащник и как те могат да бъдат избегнати.

1. Обуването на чорапогащник твърде бързо

За разлика от обличането на друго облекло като тениска например, начинът, по който обличаме чорапогащник, изисква специално внимание и грижа. Тъй като по този начин ще предотвратим разкъсването им в процеса. Така че, най-добрият начин да го обуете в седнало положение, бавно и внимателно да го сложите около пръстите на краката си, после до петата, един крак по един разбира се, преди внимателно да го повдигнете нагоре.

Необичайните приложения на чорапогащника в домакинството

Ако върху найлоновите чорапогащи се е образувала бримка, това не значи, че е редно да бъдат изхвърлени в кофата за боклук. Уникалността...

2. Не овлажнявате ръцете и краката си

За никого не е тайна, че всяко триене или контакт с груби материали могат да превърнат носенето на чорапогащник в кошмар. Е, най-вероятно ще го "хванат" и развалят външния ни вид. В тази категория обаче трябва да включим и грубата кожа, така че е от съществено значение да овлажняваме ръцете и краката си, преди да сложим чорапогащника.

3. Не обръщате внимание на бижутата или аксесоарите, които носите

Когато носите чорапогащник, това несъмнено е една от най-честите грешки. Въпреки че, всички обичаме бижутата и ги смятаме за съюзници на външния си вид, те са и основните врагове на нашите чорапогащи. Тъй като всяко случайно закачане може да причини разкъсване. Затова тези, които искат да защитят чорапогащника си, трябва да обърнат специално внимание на всякакви бижута, които носят, особено ако са пръстени и гривни.

Добра препоръка, която трябва да следвате е да премахнете бижутата или да не ги носите, преди да обуете чорапогащника. 

7 начина да направите чорапогащника по-издръжлив

Много дами изпадат в ужас, когато свърши топлото време и трябва да започнат да носят чорапогащи. Този деликатен елемент от дамския гард...

4. Не го перете правилно

Ако ще изперете чорапогащника си с други дрехи след една употреба, най-вероятно те ще го разкъсат. Затова е най-добре винаги да го перете на ръка, но не забравяйте, че не трябва да го усуквате или търкате прекалено много. Също така трябва да опитате да го направите с мек препарат и водата да не е прекалено гореща, тъй като може да развали еластичността на чорапогащника.

5. Купуване на грешен размер

Сигурен начин да разкъсате чорапогащниците си преди да напуснете къщата, е да сте купили твърде малък размер. Това е така, защото той не стои добре на бедрата ви и ще трябва да продължите да го дърпате, за да го приспособите. Затова се уверете, че винаги проверявате таблицата с размери, преди да купите чифт чорапогащник. Чудите се между два размера? Винаги изберете по-големия размер!

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Подреждането на детска стая не е лесно: не допускайте грешки

Как да се държим с мъж който ни е наранил?

Плодове, които не трябва да ядете, ако искате да отслабнете

По какво може да се познае старият козунак

Какво задължително се яде на Лазаровден?

Как да проверим яйцата дали са пресни

Борба с времето: Как се променят зъбите с възрастта?

В коя държава официалният език е каталонски

Малко хора знаят къде се намира Бутан, а още по-малко името на столицата ѝ

Какво задължително се прави на Гергьовден за късмет?

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com