Как да почистим петната от белите обувки?

7704
Как да почистим петната от белите обувки?
Снимка: Thinkstock/Guliver

Белите обувки са неизменна част от гардерба на всяка жена. В него тя винаги има чифт бели обувки на висок ток, бели сандали за лятото и, разбира се, чифт бели кецове в тон със спортния екип за фитнеса.

Всички те, както и белите дрехи, са много трудни за почистване независимо дали са от естествена кожа или текстилни. Те бързо се зацапват, а петната по тях си личат, колкото и упорито да се опитваме да ги махнем. Има обаче няколко продукта, които присъстват във всяко домакинство и с помощта на които много лесно можем да премахнем и най-упоритите петна от белите си обувки. Кои са те?

Няколко трика за премахване на петна от бели обувки

Сода за хляб

Содата за хляб служи не само като набухвател в приготвянето на различни печива. Тя премахва различни замърсявания в дома, включително и петната от белите платнени обувки. Трябва само да добавите малко вода към нея, за да стане във вид на каша, която да нанесете върху петното. Другият начин е да добавите малко сода към перилния препарат, с който ще перете обувките.

Най-лесните трикове за почистване със сода за хляб (ВИДЕО)

Лимон

Лимонът не само почиства и придава блясък на емайлираните повърхности в кухнята, но и с него можете да почистите белите обувките и отвътре и отвън. Освен, че ще премахне всички замърсявания по тях, те ще отстранят и неприятната миризма вътре в тях. Единият вариант е към лимоновия сок да добавите малко сол и да обработите петната с тази смес. Другият начин е да го смесите с малко вода, да нанесете разтвора върху петното и да го оставите за известно време.

Белина

Белината е най-универсалният продукт за почистване на бели тъкани както при дрехите, така и при обувките от плат. За целта трябва да разтворите малко количество от нея във вода и с така получения разтвор да обработите зацапаните места по вашите обувки. След това оставете белината да си свърши работата за около 15-20 минути, след което изплакнете обилно с вода или да ги изперете.

Кожени обувки

Почистването на петна от белите кожени обувки е малко по-различно, защото те не могат да се перат. Това което трябва да направите при тях е да ги почистите от прах и кал. Ако има петна по тях може да нанесете малко количество паста за зъби, леко да втриете с помощта на четка за зъби или мокра кърпа. След почистване остатъкът от пастата се отстранява с помощта на влажна кърпа и мястото се подсушава.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЧИСТОФАЙНИЦИ:

Край на хаоса: 7 важни съвета за подреждане на дома

Как трябва да се почиства екрана на телевизора?

8 неща, които е опасно да пускате в пералнята

Перат ли се плюшени играчки в пералня или не?

Защо почистването по метода 6/10 плени много домакини?

Как да почистите перфектно прозорците през пролетта: тайната на домакините

Как да почистите правилно екрана на лаптопа си, без да го повредите

6 съвета за миене на пода, които ще дадат отлични резултати

Как да почистите прозорците за 30 минути?

5 причини за неприятната миризма от прясно изпраните дрехи и решения на проблема

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com