Направете това и никога няма да видите хлебарки в кухнята

31003
Направете това и никога няма да видите хлебарки в кухнята
Снимка: Thinkstock/ Guliver

Хлебарките определено не са чакан гост в дома ни. Те носят потенциално опасни бактерии и могат да пренасят много зарази. Много често борбата с тях е изключително изморителна и продължителна, защото се движат много бързо. Ние сме тук, за да ви помогнем с няколко ценни съвета.

Хлебарки

Много хора се борят с нашествие от хлебарки в домовете си. Хлебарите обичат топли и влажни места, където могат да намерят много храна. Ето защо най-често можете да ги намерите в кухнята, въпреки че обичат и други места като шкафове и канали. Ако имате забележите хлебарки, не трябва да го приемате с лека ръка. Те могат да предават бактерии E.coli и да причиняват салмонела, така че със сигурност веднага трябва да вземете мерки. Ако ви се струва, че няма да се справите, най-добре е да се свържете с професионалист, а междувременно ви даваме няколко трика, които можете да опитате сами.

Съвети

Поддържайте дома си чист: Това може да изглежда очевидно, но е важно да поддържате чиста къща, ако искате да се отървете от хлебарки или изобщо да не се появяват. Те обичат храната и мръсотията, поради което трябва да почиствате веднага след хранене и редовно да изнасяте боклука.

Кажете „Сбогом” на хлебарките. Този трик ще ви отърве от тях завинаги!

Използвайте лак за коса: Флакон лак за коса може да бъде вашият спасител. Ако напръскате тези насекоми с лак за коса, те няма да могат да движат краката и крилата си, тъй като ще залепнат и така ще умрат.

Използвайте дафинови листа: хлебарките мразят миризмата на дафинови листа. Натрошете няколко дафинови листа и след това ги разпръснете из къщата си. Ако знаете къде е гнездото на хлебарките, поръсете там. Те най-вероятно ще го напуснат, за да намерят нов дом без аромат на дафинов лист.

Почистете с амоняк: Тази миризма е малко по-приятна. Ако обаче нямате нищо против нея, можете да опитате да почистите плотовете си с амоняк. Смесете две чаши амоняк с кофа вода и ги използвайте като почистващ разтвор. Хлебарите определено няма да го харесат.

Капани от лепкава лента: Това е много просто, но и много ефективно. Купете си лепкава лента с добро качество, като тиксо. Може да си купуте и специални такива от магазина за препарати. Поставете парчета лента около къщата с лепкава страна нагоре. Поставете ги близо до отвори, през които хлебарките могат да влизат в къщата (пукнатини, дъски). Тъй като те излизат през нощта, най-добре е да направите това, преди да си легнете.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЧИСТОФАЙНИЦИ:

Как да почистите перфектно прозорците през пролетта: тайната на домакините

Как да почистите правилно екрана на лаптопа си, без да го повредите

6 съвета за миене на пода, които ще дадат отлични резултати

Как да почистите прозорците за 30 минути?

5 причини за неприятната миризма от прясно изпраните дрехи и решения на проблема

Два начина да се отървете от ивици по прозорците с помощта на просто средство

Прах за пране: кой да изберете, за да премахнете лесно петната

Защо не трябва да гладите спалното си бельо?

5 лайфхака, за да поддържате дома си подреден без много усилия

Защо не действа? Как да четем правилно етикетите на домакинските препарати?

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com