Почистете мазното петно върху мозайка с този разтвор и от него няма да остане и следа

14745
Почистете мазното петно върху мозайка с този разтвор и от него няма да остане и следа
Снимка: iStock/Guliver

Мозайката е естетическо издържано, качествено, дълготрайно решение за облицоване на стените или пода, на чиято здравина, луксозна и неподправена визия може да се доверите. Както всяка облицовка, тя също има своите предимства и недостатъци. Особено уязвима е мозайката в кухнята, където приготвянето на храната неминуемо оставя следи. Мазното петно върху мозайка не е лесно за почистване, което се дължи на грапавината на тази облицовка и на факта, че е естествена, но не следва да се отчайвате – има решения и за този проблем, способни да почистят мазното петна върху мозайка без следа.

Как да почистите мазното петно върху мозайка?

Грапавини, пукнатини, многоизмерни форми – те са истинско предизвикателство, трудно могат да бъдат почистени, мръсотията и мазнината се наслояват, а препаратите и гъбата ви не достигат до тях. Това са основните причини, поради които домакините се отказват от прекрасната и здрава мозайка в кухнята. Вместо да се лишавате от предимствата ѝ, научете се как да се справяте с недостатъка – трудното почистване.

10 безотказни трика за почистване на кухнята

Може да почистите мазното петно върху мозайка с парочистачка. Тя позволява да достъпите и най-малките пространства, мощна е и почиства безотказно. По-качествените модели на добрите брандове имат и специална четка, предназначена точно за почистване на мазното петно върху мозайка. Парочистачката обаче е инвестиция, която не всеки може да си позволи. Какво да правите, ако не искате да влагате толкова средства в един уред? Доверете се на хитър трик – разтвор, с който няма да остане и следа от мазното петно върху мозайка.

Разтвор за оптимална чистота на мозайката у дома

Използвайки този разтвор, който може да си приготвите сами, лесно, бързо, с минимални усилия и средства ще почистите грапавата мозайка в кухнята и останалите помещения в дома ви, без да оставите никакъв шанс на мазните петна. Колкото и неприятно да звучи киселината и основата, които по принцип са опасни и не са безвредни, чистят идеално петна от мозайката, като зависи от вида на петното кое от двете да използвате. Споделящите своя опит твърдят, че мазните петна нямат шанс пред основите, а другите петна се изчистват и мозайката светва с киселина, като по-ексцентричните използват електролит от акумулатор. Обаче киселина в кухнята? Или основа? Едва ли е решение на проблема, тъй като това е мястото, на което приготвяте храната си. Ето защо ви препоръчваме обезмаслител. Може да го закупите от почти всеки магазин и е разработен така, че да може да се използва и върху скарата, във фурната в кухнята ви. Или запретнете ръкави и си пригответе препарат сами.

Как да почистим кухнята за броени минути?

Ако търсите мнение за домашно забъркан препарат, с който да почистите мозайката си и който да замени опасните киселина или основа, помислете за вода с… оцет. Забравяме, че оцетът също е киселина и може идеално да ни помогне в случая. Важно е и да се знае, че колкото по-бързо действате, след като се появи петното върху мозайката, толкова по-лесно ще го изчистите. Ако чакате петната да се наслояват с години и след това да търсите решение за тях – то ще ви е нужна професионална помощ, шлайфане и прочие дейности и оцетът няма как да ви помогне.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЧИСТОФАЙНИЦИ:

Защо почистването по метода 6/10 плени много домакини?

Как да почистите перфектно прозорците през пролетта: тайната на домакините

Как да почистите правилно екрана на лаптопа си, без да го повредите

6 съвета за миене на пода, които ще дадат отлични резултати

Как да почистите прозорците за 30 минути?

5 причини за неприятната миризма от прясно изпраните дрехи и решения на проблема

Два начина да се отървете от ивици по прозорците с помощта на просто средство

Прах за пране: кой да изберете, за да премахнете лесно петната

Защо не трябва да гладите спалното си бельо?

5 лайфхака, за да поддържате дома си подреден без много усилия

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com