„Диви същества...“ по Viasat Nature среща Доминик Монахан с летящ гущер във Филипините, змиорка в Амазонка и водна жаба в езерото Титикака

4566
„Диви същества...“ по Viasat Nature среща Доминик Монахан с летящ гущер във Филипините, змиорка в Амазонка и водна жаба в езерото Титикака

 

Екзотичните среща на актьора Доминик Монахан (Мери в трилогията „Властелина на пръстените“ до Чарли Пейс в сериала „Изгубени“) продължават и през юни по Viasat Nature с премиерно излъчване в понеделник от 20:10 и повторение в петък от 21:00 и неделя в 16:30. В епизодите през юни, Дом ще се срещне най-малко с летящ гущер във Филипините, змиорка в Амазонка и водна жаба в езерото Титикака в перуанските Анди, но това съвсем не е всичко.

Епизод 7: Филипините – Летящ гущер

Дом търси най-близкото до истински дракони на земята – летящите гущери на Филипините! За да ги открие, той прескача от остров на остров в огромния архипелаг от 7000 острова. Филипинското му приключение го отвежда до натоварените улици на Манила, шоколадовите хълмове на Бохол и на предела на Филипините: Палаван, където среща едно от най-древните местни племена на Азия. Но намира ли летящ гущер?

Епизод 8: Перуанска Амазонка – Змиорка

Дом изследва тъмните мистериозни притоци на перуанска Амазонка с лодка, като търси едно от най-опасните създания там – змиорката! Тя може да излъчи до 600 волта – достатъчно електричество, за да повали бик. Но с 1500-те си притока Амазонка се оказва една от най-предизвикателните мисии на Дом. Пътуването му го отвежда до наистина епични дъждовни гори, най-дългата разходка до сърцето на Икитос, най-големият град в света, недостъпен по път.

Епизод 9: Перуанските Анди – Водна жаба от езерото Титикака

Дом е в Перу в търсене на една от най-странните – и най-големи – амфибии в света, водната жаба от езерото Титикака. Одисеята на Дом минава през плуване с морски лъвове, пускане на кондор в полет, опитване на Викуня и среща с една от най-уникалните култури на света: хората уру от плаващите тръстикови острови на езерото Титикака.

Близки среща с индийска кобра в епизод 6 на "Диви същества с Доминик Монахан" по VIASAT Nature

  В епизод 6 на поредицата по VIASAT Nature (понеделник от 20:10) Дом е в Шри Ланка, където се заема да научи повече за най-икони...

В епично пътуване, което започва на морското равнище и стига до 5 000 метра над него, Дом се бори с жега, студ, височинно изкачане и прежурящото слънце на Андите. Но ще открие ли рядката жаба от езерото Титикака?

Доминик прави предаването „Диви същества с Доминик Монахан“ през 2012. Приключенската поредица проследява пътуванията на изследователя до отдалечените краища на земното кълбо в търсене на екзотични, странни и опасни животински видове.

Монахан, който също е и продуцент на предаването, отвежда зрителя на пътешествие в такива прекрасни места като дъждовните гори на Бразилия, океана край Мозамбик и богатата екосистема на Мадагаскар, за да види отблизо най-неуловимите и необикновени същества, познати на човека. По пътя си, той попада на оживени места, особени експерти и много видове, които обитават странни и великолепно диви места на нашата планета, включително открива един напълно нов вид паяк, наречен на него – паякът Монахан (или Ctenus monaghani).

„Диви същества с Доминик Монахан“ се излъчва във Великобритания през 2012 г., а през 2013 г. – в САЩ и Канада. След излъчването на сезон 2, Travel Channel купува поредицата. Тя е номинирана за „Най-добра риалити поредица“ на 3-ите годишни Critics' Choice тв награди и за „Изключителна риалити поредица без сценарий“ на 66-ите творчески награди Emmy.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com