БОЕЦ осъди прокуратурата за клевета

11354
БОЕЦ осъди прокуратурата за клевета
Снимка: БГНЕС

Гражданско сдружение БОЕЦ е осъдило прокуратурата да плати обезщетение от 4 хил. лв. заради клеветнически твърдения. Това съобщава сайтът Mediapool, цитирайки свои източници.

Според информацията става въпрос за изказване на заместник-главния прокурор Даниела Машева пред комисията ЛИБЕ в Европейския парламент.

Поредна порция скандални твърдения по адрес на Иван Гешев, Делян Пеевски и КТБ

Гражданско движение БОЕЦ публикува на сайта си снимки, за които казва, че показват, че главният прокурор Иван Гешев се е познавал с еди...

Съгласно същността на случая, заради който е тръгнало дело, Машева си е позволила писмено да обяви пред евродепутатите, че прокуратурата е атакувана, защото е увредила "икономически интереси" на мнозина. Заради това засегнатите са предприели атаки срещу прокуратурата, "включително и такива с медиен и политически характер". Писмото на Машева е изпратено в края на септември 2020 г. 

Прокуратурата атакува БОЕЦ пред евродепутатите с твърдението, че има връзка с банкера Цветан Василев, който се укрива в Сърбия и "може да се направи обосновано предположение, че действията на представителите на тази неправителствена организация са мотивирани именно от интересите на подсъдимия Василев".

След завеждане на делото за клевета прокуратурата не е дала никакви доказателства, за да докаже твърденията си и твърди, че изнесената информация "няма обективно позорен и злепоставящ характер, поради което е без значение дали е вярна".

Съдът намира за напълно доказана тезата на БОЕЦ, че твърденията за връзката на сдружението с Цветан Василев са лъжливи и внушават задкулисни зависимости с лице, обвинено за фалита на КТБ.

БОЕЦ със скандално твърдение за Иван Гешев заради случая с убийството на Пеевски

"Ще изкажа обосновано предположение" – така лидерът на БОЕЦ Георги Георгиев говори в ново видео за главния прокурор Иван Гешев. В...

Решението на съда може да бъде обжалвано.

Междувременно БОЕЦ продължи да публикува в сайта си информация, касаеща Иван Гешев. Този път от сдружението твърдят, че Гешев е излъгал в показания, касаещи случая с опита за убийство на Делян Пеевски. Твърдението на БОЕЦ е, че Гешев всъщност познава един от заподозрените - Красимир Методиев, но е казал, че не го познава. Припомняме, че всички заподозрени бяха оневинени, а предишният главен прокурор Сотир Цацаров описа случая като голяма грешка. Actualno.com изпрати въпроси до Сийка Милева, говорителя на Гешев, дали той мисли да съди БОЕЦ за клевета т.е. дали оспорва техните твърдения, както и дали ще има проверка на твърденията, но отговор няма и до публикуването на този материал. ОЩЕ: Поредна порция скандални твърдения по адрес на Иван Гешев, Делян Пеевски и КТБ

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от КРИМИ:

За да има дело: Прокуратурата трябва да преработи обвинителния акт по "НАПлийкс"

BIRD: Димитър Стоянов бе нападнат от пиян данъчен, защо той не е задържан?

Мъж загина при катастрофа в Силистренско

Заради имунитет: Прекратиха временно делото за клевета на Гешев срещу Славов

СРС-та и показания на свидетели: Как Живко Коцев от свидетел стана обвиняем

Живко Коцев не може да бъде осъден, ако се е издал, трябват още доказателства

Освободиха под гаранция журналиста Димитър Стоянов

Стана ясно кога ще бъде освободен от ареста Димитър Стоянов

Разбиха схема за регистрация на автомобили с фалшиви документи

Божков отива на съд по хазартното дело - нанесъл 560 млн. лв. щети на бюджета

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com