X
 
 

Марковски за Иванчева: В прокурорски мечти не искам да плувам

3593 3
Марковски за Иванчева: В прокурорски мечти не искам да плувам
Снимка: БГНЕС
На въпрос "имали ли сте личен контакт с нея", той отговори "прокуратурата го обясни". Единственият личен контакт на Александър Ваклин с Десислава Иванчева е бил в нейния кабинет, където тя се държала хладно с него по собствените му думи. Абсолютно няма нито едно доказателство за искани от нея пари. Това заяви Марин Марковски, адвокат на кметицата на район „Младост” Десислава Иванчева, в коментар за ареста ѝ.

В протокола е записано, че на 13 април Иванчева е поискала парите в Sofia Ring Mall. Тя не е ходила там на тази дата, в мола има камери и това е лесно доказуемо, обясни юристът пред Нова телевизия.

Пламен Георгиев: Имаме доста сигнали, подобни на този за Десислава Иванчева

Десислава Иванчева доста бързо се е ориентирала в обстановката, но това не означава, че и други не се възползват от тези вратички в зак...

Марковски каза и, че е "смутен" от показанията на "посредника" Петко Дюлгеров, бивш кмет на район "Младост". Според него цялото обвинение се крепяло на думите на Дюлгеров, който казал, че няма нищо общо с цялата работа.

Десислава Иванчева не е светнала като коледна елха. Вещество има само на външната част на дясната ѝ длан, заяви Марковски и посочи, че веществото е там, защото Иванчева подписала протокола от обиска пред Спортната палата. Адвокатът добави, че Дюлгеров казал, че пуснал парите в едно кашонче в служебния автомобил на Иванчева и заместничката ѝ Биляна Петрова. Марковски обаче не пропусна да каже, че ръцете на Дюлгеров светели, защото си взел 14 000 евро от цялата сума.

Елхата ще им е много тъмна на прокурорите по това дело, убеден е Марковски, който заяви, че има протокол, че парите от подкупа били върнати на Александър Ваклинов. Какво ще се случи, ако се окаже, че тези пари са се върнали в банковия поток? Ето какви са доказателствата – едни изчезнали пари и едно вещество по дланта, посочи юристът.

Престъпление е, че Иванчева не е получила заповед за задържане. Тя е задържана в 10:30 часа, като е получила заповед чак в 13:00 часа. Това е противозаконно задържане, а то е наказуемо по Наказателния кодекс. Прокуратурата по същество извършва действия, които са престъпления и с тях изземва доказателства, които не са достатъчни за уличаване на г-жа Иванчева, убеден е Марковски.

В ареста на Иванчева Москов видя "румънския модел" на прокуратурата

По повод ареста на кметицата на „Младост” Десислава Иванчева, Петър Москов обяви в ефира на bTV, че това е "румънският моде...

Не сме чели СРС-тата, защото още не са ни предадени. Появиха се обаче свидетелски показания, че разговорите били чути. В прокурорски мечти не искам да плувам – искам да гледам и да оценявам доказателствата, заяви адвокатът.

За финал Марковски каза, че имало над 10 строителни фирми, на които Иванчева пречи при реализирането на проектите им в район "Младост". Това било уточнено "в началото на делото". Относно Ваклин, Марковски обясни, че той е трябвало да пусне жалба до съда за забавяне на преписка от Иванчева, ако има такова. Съдът я глобява 5000 лева и тя е длъжна да я даде, каза Марковски, според когото преднамерено фирмата на Ваклин не работила юридически правилно.

Actualno.com

Етикети:

 • Анонимен 2 Анонимен преди 1 година Профил на трол?
  Хиена в свински образ !
 • Анонимен 1 Анонимен преди 1 година Профил на трол?
  Хиена в свински образ !
 • 1.1 преди 1 година Профил на трол?
  А следите от белязаните пари по ръцете и по разли4ни места по тялото и и тези в колата , от пролетния вятър ли се появиха ? Дори и последния селски кмет , се възползва от служебното си положение . Те са местните феодали , до момента в който спрат партийните субсидии !За образователния им ценз да не говорим ! Пове4ето са на нивото на Бат,Сали!
  : 5 !