Мъж е стрелял по деца в Угърчин, след това налетял на бой

30409
Мъж е стрелял по деца в Угърчин, след това налетял на бой
Снимка: БГНЕС

Мъж от ловешката община Угърчин е стрелял с ловната си пушка по група младежи в центъра на града, сигнализира в TV7 бащата на едно децата - Григор Вълчев. Обвиненията са, че в нощта на 2 февруари Петър Гачевски е раздавал правосъдие с ловната си пушка.

"Бяхме се събрали миналата вечер и станаха проблеми - сбихме се заради момиче. Преслав - синът на Петър Гачевски, му звънна, той дойде след 10 минути, дойде с пушката и започна да гърми. Търсеше ме да ме убива. Гръмна веднъж във въздуха, един път в краката ни", каза Кристиян Вичев, един от потърпевшите младежи.

Той поясни, че след това Гачевски е дал пушката на съпругата си, която е трябвало да прибере оръжието в колата им. След това Петър Гачевски се нахвърлил да бие младежи с ръце, твърди Кристиян Вичев. "Радостин, зет му се пада (на Петър Гачевски - б.а.), дойде и удари едно от момчетата", продължи Вичев. Насъбралите се младежи са звъннали в полицията. След като униформените пристигат на мястото на инцидента, започват пререкания и с потърпевшите, твърдят самите те. "Имаме снимка с гилзата, но той (Петър Гачевски - б.а.) отрече да е слизал с пушката и каза, че е бил с тръба. Даже и дъщеря му е писала, че баща й е слязъл с пушка. Имаме и снимка с телефон. "Много се уплаших, като видях тате с пушката", написа дъщеря му във Facebook", разказаха насъбралите се младежи.

Григор Вълчев, баща на един от потърпевшите - Борислав, зави, че са пуснали жалби до компетентните органи. "Определен кръг хора ни въртят и ни правят на маймуни, защото са обвързани с управляващите. Ако беше обикновен гражданин, щяха да го приберат много бързо", възмути се Вълчев. Едно от момичетата каза още, че стрелецът е бил видимо пиян, но никой не му е взел проба за алкохол. Като свидетели на инцидента са записани 15 души.

Доведени до отчаяние?

На 3 февруари светът бе разтърсен от новината за убийство на учител и полицай, извършено от ученик не в САЩ, а в Русия. Допълнение към ...

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com